Uludağ’da donmak üzere olan yavru köpekler kurtarıldı

Yayın tarihi: 15 Ocak 2021 Cuma 2:16 pm - Güncelleme: 15 Ocak 2021 Cuma 2:16 pm

Bursa’da kar yağışı nedeniyle yiyecek bulmakta zorlanan hayvanlar beslenirken Uludağ’da donmak üzere olan 6 yavru köpek de kurtarıldı.

Yurt genelinde görülen kar yağışı hava sıcaklıklarının mevsim normallerine düşmesi nedeniyle rahatlatırken bu durumdan en çok etkilenenler sahipsiz hayvanlar oldu. Bursa Uludağ’da yiyecek bulmakta zorlanan sahipsiz hayvanları beslerken 6 yavru köpeği donmaktan kurtardı.

Soğuk havada yaşamaları güç olan yavru köpekler ile anneyi ekipler, Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne bıraktı. Yavruların kış ayını barınakta geçireceği ve havaların güzelleşmesinin ardından tekrar doğal hayata dönecekleri bildirildi.

YOL BOYUNCA KURU MAMA BIRAKIYORUZ

Oteller bölgesine çıkan yol üzerindeki beş farklı noktaya belediye ekipleri tarafından kuru mama bırakılırken, köpeklerin de beslenmesi yapıldı. Osmangazi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nde görevli Veteriner Hekim Kadir Özdemir, şöyle konuştu:

“Yaz döneminde köpeklerimiz aç kalmıyor. Çünkü piknik yapmaya gelen vatandaşlarımızın verdiği yiyecekler ile karınları doyan sokak hayvanları; kış aylarında yağan kar yağışı ile birlikte yiyecek bulmakta zorlanıyor. Bölgedeki köpeklerin aç kalmamaları için düzenli olarak besleme çalışması gerçekleştiriyoruz. Yol boyunca yer alan beslenme noktalarına, kuru mama bırakıyoruz. Kış döneminde hayatta kalmakta zorlanan yavru ve hasta köpekleri de ‘Sahipsiz Yaşam ve Tedavi Merkezi’ne götürerek bakıma alıyoruz”