Uludağ Üniversitesi profesörü tehlikeyi gördü: Yabancı şarkılar

Yayın tarihi: 1 Ekim 2021 Cuma 10:30 am - Güncelleme: 1 Ekim 2021 Cuma 11:04 am

Uludağ Üniversitesi akademisyeni Prof. Dr. Yusuf Ulcay, yeni neslin yabancı şarkıları ezbere bilmesini ‘tehlike’ olarak gördü. Ulcay’a tepki yağdı.

Bursa Uludağ Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde akademisyen olarak görev yapan Prof. Dr. Yusuf Ulcay, sosyal medya hesabından tepki çeken bir paylaşım yaptı. Ulcay paylaşımında, “Tehlikenin farkında mısınız? Yabancı şarkıları ezbere bilip, Namaz surelerini bilmeyen bir nesil yetişiyor” ifadelerini kullandı.

Çok sayıda tepki alan paylaşıma bir kullanıcı, “Tehlikenin farkında mısınız? Dini sadece şekilden ibaret sanan, yöneticilerinin işledikleri günahlara ses çıkarmayan, en büyük günahlara, yolsuzluklara, yenen kul hakkına ses çıkarmayıp uyduruk meselelere takılarak kendini müslüman zannedenler yetişiyor” diye yanıt verdi. Paylaşıma çok sayıda Twitter kullanıcısı da yabancı şarkı sözleriyle yanıt vererek tepki gösterdi.

Ali Erbaş’ın son incisi: Sabah ‘Günaydın’ demek cahiliye dönemi adeti

REKTÖRLÜĞÜ MECLİS’E TAŞINMIŞTI

Daha önce seçimlerde ikinci olmasına rağmen Uludağ Üniversitesi Rektörlüğü’ne atanan Ulcay’ın tüm birimlere, daire başkanlıklarına ve müdürlüklere Eğitim-Bir-Senliler’i atadığı iddia edilmişti. Konuyu Meclis’e taşıyan CHP Bursa Milletvekili Orhan Sarıbal, “TÜBİTAK’a hayvanat bahçesi müdürü atayan zihniyet yine sahnede. Uludağ Üniversitesi’nde Yabancı Diller Yüksek Okulu Müdürlüğü’ne veteriner atanıyor. Beden Eğitim ve Spor Bilimleri Fakültesi dekanı Gıda Mühendisi” demişti.

Ulcay’ın paylaşımına tepkilerden bazıları ise şöyle: