Uludağ Üniversitesi öğrencileri yeni dönem isyanı: Rektör Kılavuz açıklasın

Yayın tarihi: 4 Eylül 2020 Cuma 8:29 pm - Güncelleme: 4 Eylül 2020 Cuma 8:29 pm

Uludağ Üniversitesi öğrencileri Rektör Ahmet Saim Kılavuz’un resmi bir açıklama yapmasını bekliyor. Konuyla ilgili şikayetlerini dile getiren öğrenciler sosyal medyada #uükararver etiketi ile kampanya başlattı.

Evrensel’in haberine göre; Uludağ Üniversitesi’nde okuyan yaklaşık 70 bin öğrenci Rektör Ahmet Saim Kılavuz’un resmi bir açıklama yapmasını bekliyor. Öğrenciler #uükararver etiketi ile başlattığı kampanya ile rektörün kararını açıklamasını talep etti.

Öğrenciler başlatılan kampanya ile ilgili yapılan açıklamada içinde bulunan pandemi döneminde birçok üniversitenin önümüzdeki dönemi nasıl planladıklarını açıklarken Uludağ Üniversitesinin açıklama yapmayıp öğrencileri mağdur ettiği belirtilerek; “Barınma ve ulaşım gibi birçok hazırlığı gerçekleştirmek için akademik takvimde açıklanan eğitim öğretim başlangıç tarihine yaklaşık bir ay kalan öğrenciler bu zor zamanlarda bir de üniversiteden kaynaklı belirsizlikten dolayı zor durumda kalmaktadır. Bu mağduriyetin giderilmesi için bir an önce gelecek dönemle ilgili kararların alınıp açıklanması gerekiyor” denildi.