Ülkü Ocakları, saldırıya uğrayan eski başkanlarına “FETÖ’cü hain” dedi

Yayın tarihi: 16 Mart 2022 Çarşamba 9:20 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 1:41 am

Mersin’de Ülkü Ocakları eski Başkanı Çağrı Ünel iddiaya göre ATM’den para çektiği sırada 4 kişinin saldırısına uğramıştı. Kendisine bıçakla saldıranlara silahı ile karşılık veren Ünel de olay yerinde 1 kişiyi öldürmüştü. Yaşanan olay sonrası Mersin Ülkü Ocakları’ndan açıklama gelirken Ünel de tutuklandı.

Mersin’de eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel’e 4 kişinin bir banka önünde bıçaklı saldırı gerçekleştirdiği ileri sürülmüştü. Ünel’in kendisine saldıran kişilere silahı ile karşılık vermesi üzerine olay yerinde bir kişi ölmüş diğer kişiler ise yaralanmıştı.

Yaşanan olayla ilgili iddialara sürerken konuya ilişkin Mersin Ülkü Ocakları’ndan açıklama geldi.  Açıklamada, Ülkü Ocakları eski başkanı  “FETÖ’cü” ve “hain” ilan edildi.

“FETÖ’CÜ BİR HAİNİN, MERSİN’DE TETİKÇİLİĞİNİ YAPAN BİR KATİL”

Mersin Ülkü Ocakları tarafından yapılan açıklama şöyle:

“1-) Bir ülküdaşımızın öldürülmesi teşkilatımızda derin bir üzüntüye sebep olmuştur. Yaşanan bir kavga ardından olay yerinden uzaklaşan kişiye arkasından silahla ateş ederek sırtından vurup öldüren kişinin eski bir ocak başkanı olması eline bulaşan ülkücü kanını temizlemeyecektir.

2-) Bazı haberlerde iddia edildiği şekilde bıçaklı bir saldırı ve yaralama olayı olmadığı halde, kamuoyunda cinayeti yumuşatmak için bazı kişiler tarafından yapılan algı çalışmaları ise tarafımızdan tepkiyle karşılanmıştır.

3-) Konuyu buradan alarak üzerine vazife olmadığı halde bir katili savunan ve bu cinayeti bir şova dönüştürenler de ne derece büyük bir suça ortak olduklarını akıllarında bulundurmalıdırlar. Ortada Ülkücü bir gencin kanı ve sıkılan kurşunun hesabını verecek adi bir suçlu vardır.

4-) Herkesin bu konuları göz önünde bulundurarak yaptığı açıklama ve yorumlara dikkat etmesi gerekmektedir. FETÖ’cü bir hainin, Mersin’de tetikçiliğini yapan bir katili, kamuoyu nezdinde aklamak için yapılan akla ziyan açıklamalar ise akılla izahı mümkün olmayan bir durumdur.

5-) Vefat eden rahmetli ülküdaşımızın acısını derinden yaşadığımızı belirterek, bu konunun adli merciler nezdinde takipçisi olacağımızı bildiririz. Ülküdaşımıza Allah’tan rahmet ailesi sevenleri ve Milliyetçi Ülkücü Harekete başsağlığı dileriz.”

ÜNEL TUTUKLANDI

Mersin’de cadde ortasında kavga ettiği 4 kişiden Emrullah Kaplan’ı tabancayla vurarak öldüren eski Ülkü Ocakları İl Başkanı Çağrı Ünel emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilmişti. Ünel çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanırken, diğer 3 şüpheli ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Eski Mersin Ülkü Ocakları Başkanı’na yapılan saldırıda ölü sayısı 2’ye çıktı