“Ülkemde sığınmacı istemiyorum” pankartı açan Memleket Partili gence para cezası

Yayın tarihi: 12 Haziran 2023 Pazartesi 1:46 pm - Güncelleme: 12 Haziran 2023 Pazartesi 1:50 pm

Keçiören Belediyesi önünde “Ülkemde Sığınmacı İstemiyorum” pankartı ile tek başına açıklama yapan 28. Dönem Memleket Partisi Ankara Milletvekili Adayı Kubilay Ersan Akkanat’a 600 lira para cezası verildi.

Memleket Partisi’nden 28. Dönem Memleket Partisi Ankara Milletvekili Adayı olduğu öğrenilen Kubilay Ersan Akkanat Keçiören Belediyesi’nin önünde “Ülkemde Sığınmacı İstemiyorum” pankartı açarak açıklama yaptı. Polis ekiplerince gözaltına alınan Akkanat’a ‘çevreyi rahatsız etmek’ten 600 lira para cezası kesildi. Akkanat daha sonra serbest bırakıldığını sosyal medya hesabından duyurdu.

Akkanat açıklamasını sosyal medya hesabından şu sözlerle paylaştı:

“Ey Türk milliyetçileri! Ey bir Türk’ün bir damla gözyaşı yok edecek dağı taşı diyenler! Ey bir Türk cihana bedel diyenler! Bu ülkede 16 yaşındaki bir kız çocuğu, bir Afgan sığınmacının tacizine direndiği için kafası taşla ezilerek öldürüldü. Neredeydiniz?

Bu ülkede her geçen gün Türk milletinin dili ve kültürü değerini kaybetmekte. Neredesiniz? Milliyetçilik yalnızca bayrak asmak ve slogan atmaktan ibaret değildir. Milliyetçilik, milletimizin sahip olduğu değerleri, her gün canınızın pahasına koruyabilmektir. İşte tam da bu yüzden ben bugün buraya, tek başıma milletim için mücadele vermeye geldim.

Başka bir Türk kadınının burnu bile kanamasın diye, Türk milletinin dili ve kültürü değerini kaybetmesin diye, ülkemiz her geçen gün milyonlarca sığınmacının yuvası olmasın, sessiz işgale uğramasın diye bugün Keçiören Belediyesi’nin önündeyim. Mücadeleye devam, Tanrı Türkü korusun.”