Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’ndan Twitter’a ‘uyarı’

Yayın tarihi: 8 Şubat 2023 Çarşamba 11:18 pm - Güncelleme: 8 Şubat 2023 Çarşamba 11:18 pm

Tarihinin en büyük deprem felaketlerinden birini yaşayan Türk halkı, Twitter’a ulaşamıyor. BTK’den durumla ilgili bir açıklama gelmezken Ulaştırma Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan’ın Twitter yönetimi ile toplantı yaptığı öğrenildi. 

Kahramanmaraş merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde binlerce insan vefat etti. Binlerce kişi de enkaz altındayken depremzedeler ve yurttaşlar seslerini sosyal medyadan duyurmaya çalışıyor. Twitter’a bugün (8 Şubat) itibarıyla erişim sıkıntısı yaşanmaya başladı. Konu ile ilgili Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) hala bir açıklama yapmadı. Siyasiler ve yurttaşlar, iktidarın Twitter’a erişim engeli getirdiğini söyledi.

Twitter’a erişim VPN ile sağlanırken iktidarın platformun yöneticileri ile görüşüp ‘dezenformasyon’ uyarısı yaptığı öğrenildi.

Anadolu Ajansı’nın (AA) haberine göre;  Ulaştırma ve Altyapı Bakan Yardımcısı Ömer Fatih Sayan, Twitter Küresel Hükümet İlişkileri Başkanı John Hughes ve Twitter Türkiye’den Sorumlu Kamu Politikaları Direktörü Ronan Costello ile bir toplantı gerçekleştirdi.

Bakanın platform üzerinden gerçek dışı ihbarları, sahte yardım kampanyaları ile sahte hesaplar hakkındaki atılabilecek adımları yetkililer ile aldığı haberde belirtildi.

Twitter erişim ise hala kısmen devam ediyor.

 

İktidar sosyal medyada tek ses istiyor! Twitter’a erişim kısıtlaması