Ulaştırma Bakanlığı’ndan ‘U’ revizesi

Yayın tarihi: 23 Mayıs 2024 Perşembe 11:44 am - Güncelleme: 23 Mayıs 2024 Perşembe 11:45 am

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı metrolara ‘M’ işareti yerine ‘U‘ yazma ısrarından geri adım attığı öne sürüldü.

Gazete Pencere’nin haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın yaptığı metrolara ‘M’ işareti yerine ‘U’ yazma ısrarından geri adım attı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, “İstanbul’da metronun yeni simgesi!” notuyla metro tabelası paylaşmış ve ‘U’ harfi dikkat çekmişti. Karaismailoğlu “Bakanlık olarak inşa ettiğimiz metroların logosunu Ulaşım’ın ‘U’su yapıyoruz” diyerek İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin yaptığı metrolardan bakanlık metrolarını ayırıldığını duyurmuştu.

U logosu Gayrettepe-İstanbul Havalimanı ve Bakırköy-Kayaşehir hatlarında istasyonlarına eklendi. Ancak İstanbul Havalimanı’nda U tabelalarına ‘metro’ ibaresi de eklendi.

NE OLMUŞTU?

Karaismailoğlu, “Bakanlık olarak inşa ettiğimiz metroların logosunu Ulaşım’ın ‘U’su yapıyoruz” diyerek neden ‘M’ olmadığı tartışmalarına ilişkin şu şekilde yanıt vermişti: “O, ulaştırmanın U’su. İsteyen ‘underground‘ (yeraltı) anlasın ister ‘U-Bahn’ (Almanca, metrolarının ismi) anlasın ama biz Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı olarak yaptığımız metroların ismini U yapıyoruz.”

Kaynak: Gazete Pencere