Ulaştırma Bakanı’ndan korsanların kaçırdığı gemi hakkında açıklama

Yayın tarihi: 25 Ocak 2021 Pazartesi 12:09 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2021 Pazartesi 12:13 pm

Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nijerya açıklarında kaçırılan gemi mürettebatına ilişkin “Konu ilk saatlerden itibaren takibimizde. En kısa sürede çözmeyi umut ediyoruz. Çalışmalarımız var. En kısa zamanda bu haydutların elinden bu vatandaşlarımızı kurtaracağız” açıklamasını yaptı.

Sinop’ta konuşan Ulaştırma Bakanı Adil Karaismailoğlu, Nijerya açıklarında kaçırılan gemi mürettebatına ilişkin konuştu. Konunun ilk saatlerden itibaren takipte olduğunu söyleyen Bakan Karaismailoğlu, “En kısa sürede çözmeyi umut ediyoruz. Çalışmalarımız var. En kısa zamanda bu haydutların elinden bu vatadaşlarımızı kurtaracağız” dedi.

ÇAVUŞOĞLU: KAPTANIN MORALİ İYİ, PERSONEL DE İYİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ise NTV’ye yaptığı açıklamada, “Dördüncü kaptanla görüştüm. Gemi Gabon karasularında. Gabon’dan teknik personel talebinde bulunduk. Vatandaşların kurtarılması için koordineli görüşmeleri sürdürüyoruz. Korsanlar henüz geri dönüş sağlamadılar. Süreci yakından takip ediyoruz. Kaptanın morali iyi, personel de iyi. Herhangi yaralanma veya başka bir durum yok. Vefat eden Azerbaycanlı kardeşimizin naaşı var, onun için de gerekli işlemleri başlatacağız” dedi.

Korsanların kaçırdığı Türk gemisi hakkında flaş gelişme… Yanaşıyor

NE OLMUŞTU?

Türk mürettebatın görev yaptığı Liberya bayraklı konteyner gemisi ‘Mozart’, önceki gün Nijerya’nın Lagos kentinden Capetown’a giderken 180 mil açıkta korsan saldırısına uğradı.

Korsanların kaçırdığı Türk gemisi hakkında flaş gelişme… Yanaşıyor