Instagram açıldı Türkiye’ye maliyeti 15,2 milyar lira

Yayın tarihi: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 7:57 pm - Güncelleme: 10 Ağustos 2024 Cumartesi 9:59 pm

Haber: TELE1 Haber Merkezi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, X hesabından yaptığı paylaşımla Instagram’ın saat 21.30’da açılacağını duyurdu. IPA verilerine Instagram’ın kapalı kaldığı 8 günün maliyeti 15,2 milyar lira.

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), 2 Ağustos’ta ‘katalog suçlara uymadığı’ gerekçesiyle Instagram’a erişim engeli getirdi. Yurttaşlar günlerdir erişim engelinin kaldırılmasını beklerken Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu X hesabından flaş bir açıklama yaptı.

Bakanlık Instagram’a sansürü savundu: Göstermelik işler yaptılar

“21.30 İTİBARİ İLE ERİŞİM ENGELİNİ KALDIRACAĞIZ”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu X hesabından yaptığı açıklamada, “Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız” ifadelerini kullandı.

Bakan Uraloğlu’nun açıklamaları şu şekilde:

“Türkiye Cumhuriyeti Devleti olarak; katalog suçları çerçevesinde uyguladığı politikalardan dolayı sosyal medya platformu Instagram’a 2 Ağustos tarihinde taleplerimize karşılık vermediği için erişim engeli getirmiştik.

Baştan beri sosyal medya platformlarının Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına saygı duymalarını istedik. Instagram yetkilileri ile yürüttüğümüz görüşmeler neticesinde özellikle katalog suçlar çerçevesindeki taleplerimizin karşılanacağı, kullanıcılara getirilen sansür konusunda ortak bir çalışma yapma sözü vermeleri üzerine saat 21.30 itibari ile erişim engelini kaldıracağız.”

GÜNLÜK MALİYETİ 1,9 MİLYAR LİRA

İstanbul Planlama Ajansı (IPA) Başkanı Buğra Gökce, Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyetini hesaplamıştı. Platformun kapalı kalmasının günlük maliyetinin 1.9 milyar lira olduğunu belirten Gökce, “Verilere bakınca şunu soruyoruz: Bu ceza Instagram’a mı verildi, Türkiye’ye mi verildi?” ifadelerini kullanmıştı.

IPA Başkanı Buğra Gökce’nin hesabına göre yaklaşık 8 gün kapalı kalan Instagram’ın kapalı kalmasının toplam maliyeti 15,2 milyar lira (434 milyon dolar)

IPA Başkanı açıkladı! İşte Instagram’ın kapanmasının Türkiye’ye maliyeti

 

Kaynak: HABER MERKEZİ