Ulaştırma Bakanı: İşimizi gücümüzü bırakıp, asıl işimiz yangını bertaraf etmek ve söndürmekti

Yayın tarihi: 6 Ağustos 2021 Cuma 8:42 pm - Güncelleme: 6 Ağustos 2021 Cuma 8:42 pm

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Türkiye’de devam eden orman yangınlarına ilişkin yaptığı açıklamada, “İşimizi gücümüzü bırakıp, asıl işimiz yangını bertaraf etmek ve söndürmekti. O yüzden bütün ekiplerimiz, araçlarımızın hepsi bu yangına lojistik destek sağladı.” diye konuştu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, orman yangınlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Bölgede olağanüstü bir afet yaşandığını dile getiren Karaismailoğlu, “Günlerdir bu işe sarıldık. Yangın 10. günde kontrol altına alınmış gibi gözüküyor. Çok önemli bir eşiği geçtik. Çok büyük sıkıntılar yaşadık. Bu sıkıntının önünde durmak için topyekun bir mücadele gerekiyordu. Devletimizin bütün kurumları topyekun insanüstü bir mücadele verdi. Can siperane mücadele vardı, bütün arkadaşlarımıza çok minnettarız. Bu işi en az hasarla atlatmanın çabası içindeyiz. Adeta burada kurtarılacak bir ağacın telaşı içindeydik. Şuanda da öyleyiz. Bir taraftan soğutma çalışmaları devam ediyor. Tekrardan alevlerin yükselmemesi için” diye konuştu.

“LOJİSTİK DESTEK SAĞLADIK”

Bakanlık olarak Antalya’da oldukça fazla şantiyeleri olduğunu kaydeden Bakan Karaismailoğlu, “İşimizi gücümüzü bırakıp, asıl işimiz yangını bertaraf etmek ve söndürmekti. O yüzden bütün ekiplerimiz, araçlarımızın hepsi bu yangına lojistik destek sağladı. Yangının diğer ormanlarla ve yerleşim yerlerinin bağını koparmak için geniş yollar açtılar. Bilinen yolları açık tuttuk. Haberleşme imkanlarını ayakta tutmaya çalıştık. Yangın bugün itibariyle kontrol altına alınmış görünüyor” dedi.