Rusya, Avrupa’nın en büyük nükleer santralini ele geçirdi! İşte dakika dakika gelişmeler…

Yayın tarihi: 4 Mart 2022 Cuma 1:44 am - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 1:06 am

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyon 9’uncu gününde. Rusya, Ukrayna’da içeriye doğru ilerlemeye devam ediyor. Ukraynalıların ise sığınaklardaki bekleyişi sürüyor.

Rusya’nın saldırıları nedeniyle Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olan Zaporijya Nükleer Santrali’nde yangın çıktı. Güneş doğana kadar devam eden müdahaleler sonucunda yangın söndürüldü.

Birçok dünya lideri, nükleer endişenin ardından Ukrayna’da ateşkes yapılması için çağrılarını tekrarladı.

Rusya ve Ukrayna, dün yine Belarus sınırında masaya otururken, sivillerin tahliyesi için bir ortak insani koridor oluşturulması konusunda anlaştı.

Bu arada Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenski, Rus lider Vladimir Putin’i masaya çağırarak, “Bu savaşı durdurmanın tek yolu direkt konuşmalardır” dedi.

Öte yandan iki ülke arasındaki müzakerelerin 2. oturumundan da net bir sonuç çıkmadı. Heyetler kısa süre içinde 3. oturumun yapılması konusunda mutabık kaldı.

Belarus Devlet Ajansı Belta’nın Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin danışmanı olan Mykhailo Podolyak’a dayandırdığı haberine göre, müzakerelerin üçüncü turu, gelecek haftanın başında yapılacak.

İŞTE DAKİKA DAKİKA TÜM GELİŞMELER…

23:54 | BİDEN: BU SALDIRI AVRUPA’NIN GÜVENLİĞİNE DE KARŞIDIR

Biden, “Bu saldırı, sadece Ukrayna’ya değil Avrupa’nın güvenliğine, küresel barış ve istikrara karşıdır. Bu konuda Niinisto ile hemfikiriz.” dedi.

23: 00 | RUSYA TWİTTER’I DA YASAKLADI

Rusya, devlet medyasına Avrupa’da engelleme kararı alan Twitter’ın da ülkede kullanılmasını yasakladı.

22.40 BORELL: SWIFT’TEN ÇIKARILACAK RUS BANKASI SAYISINI ARTIRABİLİRİZ

Avrupa Birliği (AB) Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell, Rusya’ya yönelik daha fazla ekonomik yaptırım uygulanacağını açıkladı.

AB üyesi ülkelerin dışişleri bakanları, ABD Dışişleri Bakanı Blinken, İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Kanada Dışişleri Bakanı Melanie Joly’nin yanı sıra NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in katılımıyla Brüksel’de bir araya geldi. Toplantısonrası açıklama yapan Borrell, yaptırımlardaki boşlukları kapatarak “Rus savaş makinesine” zarar vermek istediklerini ifade etti.

Borrell, bakanların gelecek günlerde hangi yeni yaptırımların uygulanabileceğini değerlendirdiklerine işaret ederek şunları söyledi: “SWIFT’ten engellenecek Rus bankalarının sayısını artırabiliriz ancak henüz bu konu hakkında bir karar almadık. Bakalım göreceğiz. Banka sayısı artırabiliriz, finansal yaptırımları derinleştirebiliriz.

Gaz konusunda hemen bir karar alınmasını beklemeyin. AB, gazının yüzde 40’ını Rusya’dan ithal ediyor. Rus gazını almaya bir gecede son veremeyiz.”

22:20 RUSYA: İDLİB’DEKİ MİLİTANLAR UKRAYNA’DA ÇATIŞMAK ÜZERE AVRUPA’YA GİDİYOR

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi, İdlib bölgesindeki Arnavut ve Kafkasya kökenli militanların, Ukrayna’daki çatışmalara katılmak üzere Avrupa’ya gittiğini belirtti.

Rusya’nın Suriye’deki Tarafları Uzlaştırma Merkezi Başkan Yardımcısı Oleg Juravlyov, “Arnavut ve Kafkasya kökenli militanların, Ukrayna’daki çatışmalara katılmak üzere İdlib gerilimi azaltma bölgesinden Avrupa’ya gittiği yönünde bilgiler alıyoruz” diye konuştu.

22:31 | ABD’DEN RUSYA’YA ‘ZAPORİJYA’DAKİ SALDIRILARI DURDUR’ ÇAĞRISI

Beyaz Saray, Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırısını “sorumsuzluğun zirvesi” olarak nitelendirerek, Rusya’ya santral çevresindeki ‘saldırılarını durdurma çağrısı’ yaptı.

21:00 | ZELENSKİY: UKRAYNA DÜŞERSE AVRUPA DA DÜŞER

Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı operasyon devam ederken, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski bir kez daha Avrupa’yı uyardı, “Lütfen sesini çıkarın, mücadelemize destek olun. Çünkü Ukrayna düşerse Avrupa da düşer” ifadelerini kullandı.

20:37 | ‘RUSYA, TÜRKİYE’NİN ARABULUCULUK TEKLİFİNİ KABUL ETTİ’

RIA ajansı, Rusya’nın, Ukraynalı üst düzey diplomatlarla Türkiye’de görüşmenin ‘iyi bir fikir olduğuna’ dair açıklamasını paylaştı.

20:29 | BM’DEN RUSYA’YA ‘NÜKLEER FELAKET’ UYARISI

Birleşmiş Milletler (BM) Güvenlik Konseyi, Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmalar sonrası acil toplandı. BM, Rusya’nın “Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırıyla uluslararası insani hukuku ihlal ettiği uyarısı yaparak, nükleer bir felaket yaşanmaması” çağrısında bulundu.

BM Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Rosemary DiCarlo, BM Güvenlik Konseyine brifinginde, “Nükleer santrale saldırı sonrası çıkan yangının soğutma sistemini ve güç merkezini değil, bir eğitim tesisini etkilediğini anlıyoruz” dedi.

“Nükleer santraller ve diğer kritik sivil altyapılar etrafındaki askeri operasyonlar kabul edilemez ve son derece sorumsuzca” değerlendirmesinde bulunan DiCarlo, “Nükleer santrallere yapılan saldırılar uluslararası insani hukuka aykırı” ifadesini kullandı.

Nükleer bir felaket yaşanmaması için her türlü çabanın gösterilmesi çağrısında bulunan DiCarlo, “Ukrayna, büyük bir nükleer kazanın yol açabileceği yıkımı çok iyi biliyor. 1986’daki Çernobil felaketi, tüm nükleer santrallere en yüksek seviyede güvenlik sağlanmasının hayati derecede önemli olduğunun kalıcı bir örneğidir” diye konuştu.

19:42 | ZELENSKİY ve ERDOĞAN GÖRÜŞTÜ

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’yle telefonda görüştü.

Zelenski Twitter’dan yapığı açıklamada, “Türkiye‘nin düzenli desteği için minnettarız. Rusya Federasyonu’nun devam eden saldırıları ve nükleer terörizmi hakkında kendisini bilgilendirdim. Saldırganlığı bitirmeliyiz” dedi.

19:25 | UKRAYNA: ZELENSKİ, UKRAYNA’DAN AYRILMADI

Ukrayna Yüksek Şûrası, Devlet Başkanı Zelenski’nin kaçtığı iddiasını yalanladı. Yapılan açıklamada Zelenski’nin Ukrayna’dan ayrılmadığı ve Kiev’de olduğu belirtildi.

17.39 | PUTİN, MÜZAKERELERİN ÜÇÜNCÜ TURU İÇİN TARİH VERDİ

Putin, Almanya Başbakanı Scholz’a Rusya ile Ukrayna arasında hafta sonu (5-6 Mart) üçüncü tur barış görüşmelerinin yapılacağının öngörüldüğü bilgisini verdi.

17:20 | ZELENSKİ POLONYA’DA İDDİASI

Rusya parlamentosunun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin, Telegram kanalından yaptığı paylaşımda, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’in ülkeden ayrıldığını ve şu anda Polonya’da olduğunu iddia etti.

17:16 | “RUSYA, UKRAYNA’YI SURİYE YAPMAK İSTİYOR”

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba, “Putin, Ukrayna’yı Suriye yapmak istiyor. Avrupa’daki Suriye olmayacağız” dedi.

17:08 | BM: UKRAYNA’DA 331 SİVİL ÖLDÜ, 675 SİVİL YARALANDI

Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Ofisi, Ukrayna’daki saldırılarda 331 sivilin öldüğünü, 675 sivilin ise yaralandığını açıkladı.

17:00 | BMGK OLAĞANÜSTÜ TOPLANIYOR

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Rusya’nın Zaporijya Nükleer Santrali’ne saldırması üzerine TSİ 19:30’da olağanüstü toplanacak.

15.02 | NATO GENEL SEKRETERİNDEN AÇIKLAMA

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Rusya’nın Ukrayna işgaline ilişkin yeni açıklamalarda bulundu. Stoltenberg, “Putin başarısız olurken NATO da iyice birleşiyor. Rusya ile alakalı olarak İsveç ve Finlandiya iş birliğimizi güçlendireceğiz” dedi. Rusya’nın geçtiğimiz günlerde İsveç ve Finlandiya’ya yaptığı çağrı ise yeniden gündeme geldi. Rusya iki ülkeye yönelik “NATO’ya katılırsanız askeri sonuçları olur” demişti.

14:45 | PUTİN: HEDEFLER EKSİKSİZ YERİNE GETİRİLECEK

Kremlin’den yapılan açıklamada, Putin’in, Lukaşenko ile yaptığı görüşmede, Ukrayna’daki operasyonda belirlenen hedeflerin eksiksiz olarak yerine getirileceğini belirttiği aktarıldı. Açıklamada, “Rusların Putin’in etrafında toplanması gerekir. Bundan sonra ne olacağı Ukrayna’nın tepkisine bağlı. Rusya ile Ukrayna arasındaki müzakerelerin sessizlik içinde yürütülmesi ve reklam konusu yapılmaması gerekiyor. Ukrayna ile müzakerelerde henüz bir belge üzerinde anlaşmaya varmadık” denildi. Putin ve Biden arasında görüşme için ise bir hazırlık ve müzakerenin olmadığı belirtildi.

14:05 | PUTİN’DEN KOMŞU ÜLKELERE ÇAĞRI

Putin, komşu ülkeleri Rusya ile ilişkileri tırmandırmamaya veya kötüleştirmemeye çağırdı. Putin, “Rusya, diğer devletlere karşı ekonomik yükümlülüklerini yerine getirecek” dedi.

14:16 | ZELENSKİ’DEN YENİ AÇIKLAMA

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, yaptığı yeni açıklamada “Ruslar doğrudan Zaporijya Nükleer Santralini hedef aldı. Bu bir terördür” dedi.

13:09 | ‘RUS ASKERLERİ MİKOLAYIV KENTİNE GİRDİ’

Mikolayıv Belediye Başkanı Yuriy Stepats, Rus askerlerinin kente girdiğini açıkladı.

12:57 | LUKAŞENKO: BELARUS ORDUSU OPERASYONA KATILMAYACAK

Belarus Devlet Başkanı Aleksander Lukaşenko, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le bugün ‘uzun’ bir telefon görüşmesi yaptığını açıkladı. Lukaşenko, Belarus ordusunun Rusya’nın Ukrayna’daki askeri operasyonuna katılmadığını ve katılmayacağını söyledi.

12.17 | RUSYA AVRUPA’YA GAZ AKIŞINI KESTİ

Reuters: Rusya Avrupa’ya gaz akışını resmen durdurdu.

12:00 | RUSYA SAVUNMA BAKANLIĞI: ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALİ KONTROLÜMÜZDE

Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna’daki Avrupa’nın en büyük nükleer santrali Zaporijya’da kontrolü sağladıklarını doğrulayan bir açıklama yaptı. Santralin faaliyetlerinin normal bir biçimde devam ettiği aktarılan açıklamada, dün gece çıkan yangından “Ukraynalı sabotajcıların sorumlu olduğu” savunuldu ve “canavarca bir provokasyon” denildi.

Rusya Savunma Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, bölgenin 28 Şubat’tan beri kendilerinin kontrolünde olduğunu söyleyerek, “Fakat dün gece nükleer santralin yanındaki bölgede, Kiev’deki milliyetçi rejim tarafından devasa bir provokasyon yapıldı” dedi. Rus sözcü, bölgede bir Rus devriye ekibine Ukraynalı bir sabotajcı grubu tarafından saldırıldığını savundu.

11:05 | NATO BU SAVAŞI DURDURMAK İÇİN TÜM OLASI SENARYOLARI GÖRÜŞECEK

Brüksel’de NATO karargahında bugün yapılacak dışişleri bakanları toplantısı öncesi açıklamalar yapılıyor. Olağanüstü toplantıda, Ukrayna’nın Rus hava saldırılarına karşı NATO’ya uçuşa yasak bölge çağrısının da görüşülmesi bekleniyor.

Kanada Dışişleri Bakanı Marc Garneau, “NATO bu savaşı durdurmak için tüm olası senaryoları görüşecek” dedi. Litvanya Başbakanı Ingrida Šimonytė de yaptığı açıklamada, uçuşa yasak bölge çağrılarının “sorumsuzca” olduğunu söyledi.

10:37 | DUMA: ORDUYLA İLGİLİ YALAN BİLGİ YAYANLARA HAPİS CEZASI UYGULANACAK

Rusya Duma’sı Ukrayna’da operasyon yürüten Rus askerlerle ilgili dezenformasyon ve yalan haber yayınlayanlara yönelik hapis cezası uygulanmasını içeren yasa teklifini kabul etti.

Rus haber ajansı RIA Novosti’nin son dakika notuyla geçtiği habere göre, Duma, Rus ordusunu hedef alan içerikler paylaşanlara 5-10 yıl arası hapis ve 5 milyon rubleye kadar para cezalarını içeren yasa teklifini kabul etti. Buna göre, Rusya’ya yaptırımları destekleyenler hakkında ise 3 yıla kadar hapis ve 500 bin rubleye kadar para cezası uygulanacak.

10:16 | ORBAN: YAPTIRIMLARI DESTEKLİYORUZ ANCAK KAÇINILMAZ ETKİLERİ OLACAK

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’le iyi ilişkileriyle bilinen Macaristan Başbakanı Viktor Orban’ın Avrupa’nın yaptırım kararlarına desteği sürüyor. Aşırı sağcı lider Orban, ülkenin resmi radyosuna yaptığı bugün açıklamada, Macaristan’ın Avrupa Birliği’nin (AB) Rusya’ya yaptırımlarını desteklediğini ancak ülke ekonomisinin de bu yaptırımlardan kaçınılmaz olarak etkileneceğini söyledi. Hükümetin yaptırım kararlarının ülkedeki etkisini azaltmaya çalıştığını belirten Orban, “Yaptırımlar iki ucu keskin bir silah olduğu için bir bedeli var ve bu bedeli kısa vadede ödeyeceğiz” dedi.

10:05 | NATO ÜLKELERİNİN DIŞİŞLERİ BAKANLARI BRÜKSEL’DE

Belçika’nın başkenti Brüksel’de Olağanüstü NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı bugün yapılacak. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da toplantı için Brüksel’e gitti.

09.47 | FRANSA’DAN NÜKLEER SANTRAL AÇIKLAMASI

Fransa’nın Avrupa İşleri Bakanı Clement Beaune, Ukrayna’daki Rus saldırıları yoğunlaşırken Avrupa Birliği’nin sağlam durması gerektiğini söyledi. Beaune, Avrupa’nın en büyük nükleer santralinin yakınında çıkan bir yangının sonuçlarını değerlendirmek için de henüz çok erken olduğunu belirtti.

09:42 | RUSYA SANTRALE EL KOYDU

Reuters’un bölgedeki kaynaklardan edindiği bilgiye göre Rus askeri kuvvetleri, Ukrayna’nın Zaporijya Nükleer Santrali’ne el koydu.

08:15 | AİRBNB, RUSYA VE BELARUS’TAKİ TÜM FAALİYETLERİNİ DURDURDU

Airbnb’den yapılan açıklamada “Son düzenlemeler nedeniyle Airbnb artık Rusya ve Belarus’taki belirli finans kurumlarına bağlı işlemleri gerçekleştirememektedir. Bu durum hâlihazırda devam etmektedir. Konuyla ilgili daha fazla bilgi edindikçe size de daha fazla rehberlik sağlayacağız. ” ifadeleri kullanıldı.

06:18 | ZELENSKİ: ZAPORİJYA NÜKLEER SANTRALI’NA SALDIRILAR DURDURULSUN

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Rus askeri birliklerin Zaporijya Nükleer Santralı’na saldırılarının durdurulması gerektiğini belirterek bir patlama olması halinde bunun, Avrupa’nın sonu olacağını söyledi.

Zelenski, Rus birliklerinin Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki çatışmalar ve çıkan yangına ilişkin sosyal medya hesabından video ile açıklamalarda bulundu.

Santralin Avrupa’nın en büyük nükleer santrali olduğuna dikkati çeken Zelenski, “Avrupa artık uyanmalı. Avrupa’nın en büyük nükleer santrali yanıyor. Şu anda Rus tankları nükleer üniteleri vuruyor. Bu tanklar, termal araçlarla donatılmış. Yani onlar nereye ateş ettiğini biliyor. Onlar bunun için hazırlandılar” ifadelerini kullandı.

04:50 | YANGIN SANTRALİN DIŞINDA ÇIKTI

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangının santralın dışında çıktığı belirtilerek üçüncü güç ünitesinin birleşik güç sisteminden bağlantısının kesildiği kaydedildi. Yangının kontrol altında olduğu belirtilen açıklamada, “Yangın nükleer santralın dışında, eğitim binasında çıktı” ifadesine yer verildi.

Zaporijya Nükleer Santralı Basın Servisi yetkilisi Andrey Tuz, yangının çıktığı santral alanında radyasyon seviyesinde bir değişiklik olmadığını duyurdu

03:57 | AVRUPA’NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİNDE YANGIN ÇIKTI

Ukrayna’da Rus güçlerinin yaklaştığı Avrupa’nın en büyük santrali Zaporijya Nükleer Santrali sahasındaki çatışmalar sonucu yangın çıktığı bildirildi.

Santralin güvenlik kameralarının YouTube üzerinden yapılan canlı yayınında, gece saatinde santral sahasında patlamalar ve karşılıklı mermi atış ışıkları görüldü. Patlamaların ardından santral bölgesinden dumanların çıktığı kameraya yansıdı.

Santralin bulunduğu Enerhodar Belediye Başkanı Dmitriy Orlov yaptığı açıklamada, santrale saldırılara bir an önce son verilmesi çağrısında bulundu.

Zaporijya Nükleer Santrali basın servisinden yapılan açıklamada, santral sahasında yangın çıktığı bildirildi. Ancak yangının santralin tam olarak neresinde, hangi boyutta çıktığına ve akıbetine dair bir açıklama yapılmadı.

‘PATLARSA ÇERNOBİLDEN 10 KAT DAHA BÜYÜK BİR TEHDİT ORTAYA ÇIKAR’

Ukrayna Dışişleri Bakanı Kuleba ise “Zaporijya Nükleer Santrali patlarsa, Çernobil’den 10 kat daha büyük bir tehdit ortaya çıkar” açıklamasını yaptı.

‘Zaporijya Nükleer Santrali’ne her yönden ateş açtığını söyleyen’ Kuleba, ‘Rus ordusunun ateşi derhal durdurması ve itfaiyecilerin güvenliğini sağlaması gerektiğini’ ifade etti.

‘RADYASYON SEVİYESİNDE BİR DEĞİŞİKLİK OLMADI’

Yangının çıktığı santral alanında radyasyon seviyesinde bir değişiklik olmadığını duyuran Zaporijya Nükleer Santrali Basın Servisi yetkilisi Andrey Tuz, santral personelinin güvenliğin sağlanması için gerekenleri yaptığını aktardı.

Zaporijya Bölgesi Askeri İdare Başkanı Aleksandr Strauh ise yangının söndürülmesi için itfaiyecilerin santral sahasına girmesine izin verildiğini belirtti.

Ukrayna Devlet Acil Durumlar Servisinin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, yangının santralin dışında çıktığı belirtilerek üçüncü güç ünitesinin birleşik güç sisteminden bağlantısının kesildiği kaydedildi.

Yangının kontrol altında olduğu belirtilen açıklamada, “Yangın nükleer santralin dışında, eğitim binasında çıktı” ifadesine yer verildi.

Rus tanklarının, dün akşam saatlerinde santralin yakınındaki bir kasabaya girdiği belirtilmişti.

AVRUPA’NIN EN BÜYÜK NÜKLEER SANTRALİ

Zaporijya Nükleer Santrali, Avrupa’nın en büyük ve dünyanın en büyük 10 nükleer santralinden biri olarak biliniyor. Rusya-Ukrayna savaşının ilk günlerinde ülkenin kuzeyindeki Rus güçleri Çernobil Nükleer Santrali’nin kontrolünü ele geçirmişti.

Ülkedeki 4 tesiste 15 faal nükleer reaktöre sahip olan Ukrayna, kullanılan elektriğinin yaklaşık yarısını bu santrallerden sağlıyor. ABD, Rus ordusunun Kiev merkezine 25 kilometre uzaklıkta olduğu açıkladı.

Barış görüşmeleri öncesinde Rusya’nın Ukrayna topraklarında ele geçirdiği bölgeler…

02:30 | S&P RUSYA’NIN KREDİ NOTUNU YİNE DÜŞÜRDÜ

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor’s (S&P), Rusya‘nın kredi notunu bir haftada ikinci kez düşürdü. Rusya’nın uzun vadeli döviz cinsinden “BB+” ve yerel para cinsinden “BBB-” olan kredi notlarını “CCC-“ye indirdi.

01:54 | RUSYA’DA FACEBOOK’A ERİŞİLEMİYOR

Rusya’daki Facebook kullanıcıları siteye girmek istedikleri zaman ‘Bu siteye ulaşılamıyor’ uyarısıyla karşılaşıyor.

01:47 | KİEV’DE BÜYÜK BİR PATLAMA SESİ DUYULDU

Rusya’nın operasyonlarını sürdürdüğü Ukrayna’nın başkenti Kiev’de büyük bir patlama sesi duyuldu.

01:30 | RUSYA’DA ‘SAVAŞA HAYIR’ PROTESTOLARI BÜYÜYOR

Rusya’da, Ukrayna ile savaşın durdurulması ve barışın sağlanması için protesto eylemleri devam ediyor. Başta başkent Moskova ve St. Petersburg olmak üzere çeşitli kentlerde Rusya-Ukrayna savaşına karşı izinsiz protesto eylemlerine yüzlerce kişi katıldı.

Polisin sıkı önlem aldığı Moskova merkezindeki Manejnaya meydanında toplanan kalabalık, savaş karşıtı pankartlar açtı ve slogan attı. Rus hükümetinden Ukrayna’daki savaşı durdurması ve barışı sağlaması talebinde bulunan eylemciler, St. Petersburg’daki Nevskiy Caddesi’nde de toplandı.

Çoğu genç yaşta olan eylemcilere, polis müdahalede bulundu. Moskova ve St. Petersburg’un yanı sıra Rusya’nın 20 kentinde düzenlenen izinsiz protesto eylemlerinde, yaklaşık 350 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Ülke genelinde 24 Şubat’tan bu yana düzenlenen savaş karşıtı eylemlerde, 8 bin 100’den fazla kişinin gözaltına alındığı ifade ediliyor.