Ukrayna’ya Bitcoin bağışı yapacak

Yayın tarihi: 4 Mayıs 2022 Çarşamba 9:00 am - Güncelleme: 3 Mayıs 2022 Salı 6:18 pm

Rusya tarafından işgal edilen ve her geçen gün daha fazla kayıp veren Ukrayna’ya Finlandiya’dan güzel haberler geliyor.

Her ne kadar basında ilk günlerdeki gibi yoğun bir şekilde yer bulamasa da, Rusya ile Ukrayna arasındaki savaş devam ediyor. Bu savaşta Rusya’nın baskın güç olduğu, Ukrayna’nın ise günden güne gücünün azaldığı biliniyor. Bu kapsamda her ne kadar dünya ülkeleri, Ukrayna’ya doğrudan bir destek sunmasalar da, özellikle yaptırımlar sayesinde Rusya’da önemli zayiatlar vermeye devam ediyor.

 

Öte yandan bazı ülkeler, Ukrayna’ya yardım yapmak için farklı bir yol bulmuş gibi görünüyor, tıpkı Finlandiya örneğinde olduğu gibi. Finlandiya basınında servis edilen haberlere göre, devlet yetkilileri düzenledikleri son operasyonlarla değeri yaklaşık 80 milyon dolar civarında olan Bitcoin ele geçirdiler.

 

Basında yer alan haberlere göre tamamı kara para, uyuşturucu ticari, siber suçlar gibi illegal faaliyetler kapsamında kullanılan bu kripto paraların, Ukrayna’ya hibe edileceği ve bu sayede kendilerine destekte bulunulacağı iddia ediliyor.

 

bitcoin

Bununla birlikte kimi kaynaklarda bu paraların dolara çevrilerek Ukrayna’ya transfer edileceği konuşulurken, bazı kaynaklarda ise kripto varlıkların doğrudan oldukları gibi gönderileceği ve ne zaman dolara çevrileceğine Ukrayna hükümetinin karar vermesinin isteneceği yazılıyor.

Hangi yol seçilirse seçilsin bu durum, Finlandiya’nın savaşta açıkça Ukrayna’ya destek vermesi anlamında oldukça önemli bir gelişme. Bakalım bu iddialar gerçek çıkacak mı? Dahası bu iddiaların gerçekleşmesi halinde, Rusya’nın tepkisi ne olacak? Her zaman olduğu gibi bu soruların yanıtlarını da hep birlikte bekleyip göreceğiz.

Netflix oyunlar sekmesini güncelliyor