Ukrayna’nın tank talebine Almanya koşul sürdü! “ABD verirse veririz”

Yayın tarihi: 19 Ocak 2023 Perşembe 12:20 pm - Güncelleme: 19 Ocak 2023 Perşembe 12:20 pm

ABD’nin Ukrayna’ya tank gönderme kararı alması koşuluyla Almanya’nın da Leopard muharebe tanklarını Ukrayna’ya göndereceği öne sürüldü.

Alman hükümetinden bir kaynak, “Almanya’nın Ukrayna’ya tank göndermesi için ABD’nin de tank göndermesi şart” açıklamasında bulundu.

Adının açıklanmasını istemeyen Alman hükümet kaynağının verdiği bilgiye göre, Başbakan Olaf Scholz son günlerde kapalı kapılar ardında yaptığı görüşmelerde ülkesinin Ukrayna’ya tank gönderebilmesi için ABD’nin de kendi tanklarından göndermek zorunda olduğunu birkaç defa ifade etti.

NATO ülkeleri, Rusya ile savaşta olan Ukrayna’ya askeri yardım gönderme konusunda eş güdüm içinde adım atmakta zorlanıyor.

Ukrayna İçişleri Bakanı helikopter kazasında hayatını kaybetti

Ukrayna, Rusya’ya karşı ABD’nin Abrams, Almanya’nın Leopard muharebe tanklarını vermesi için defalarca talepte bulunmuştu. Ukrayna bu sayede sahada üstünlük sağlayabileceğini düşünüyor.

Almanya’ya yakın ülkeler, savunma bakanlarının Cuma günü yapacağı toplantı öncesinde Ukrayna’ya Leopard tanklarının göndermesi için Scholz üzerinde baskı kurmuşlardı.

Ukrayna’ya ekipman ve zırhlı araç yardımı yapan NATO ülkeleri, en ağır silahlarını da paylaşarak Rusya’yı doğrudan karşılarına alma riskine girmek istemiyorlar. Ancak Ukrayna ana muharebe tankları gibi en ağır silahların da gönderilmesi için sürekli talepte bulunuyor.