Ukraynalılardan Fenerbahçe’ye çağrı

Yayın tarihi: 28 Temmuz 2022 Perşembe 8:23 pm - Güncelleme: 28 Temmuz 2022 Perşembe 8:23 pm

İstanbul‘da yaşayan Ukraynalılar, FenerbahçeDinamo Kiev maçında bir grup Fenerbahçe taraftarının ‘Putin’ tezahüratı yapmasını protesto etti. Beyoğlu’nda bir araya gelen Ukraynalılar tezahürat yapan taraftarların tespit edilerek bir daha stada alınmamalarını istedi.

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda dün akşam FenerbahçeDinamo Kiev karşılaşmasında konuk takımın 57. Dakikada öne geçmesinin ardından bazı Fenerbahçe taraftarları

UEFA Şampiyonalar Ligi 2. Ön Eleme Turu’nda Fenerbahçe dün Ukrayna takımı Dinamo Kiev ile karşılaştı. Dinamo Kiev’in öne geçmesinin ardından bazı Fenerbahçe taraftarları Ukrayna’nın savaşta olduğu Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin lehine tezahürat yaptı.

İstanbul‘da yaşayan Ukrayna vatandaşları bugün bir araya gelerek maç esnasında yaşananları protesto etti.

Bir araya gelen Ukraynalılar 2020 yılında Suriye’de şehit olan Türk askerlerinin isimlerini bağırdı. Yaptıkları basın açıklamasında Fenerbahçe Kulübü’nün yöneticilerine çağrıda bulunarak o taraftarların bulunması ve bir daha stada sokulmamasını istedi.

Ukrayna Kültür Derneği Başkan Yardımcısı Aliya Usenova, “Şimdi ben Fenerbahçe Kulübüne seslenmek istiyorum. Daha önce de söylediğimiz gibi biz olanlardan dolayı sizin kulübünüzü ya da taraftarlarınızı suçlamıyoruz. Ne yazık ki bazı yerlerde bazı gruplar arasında yanlış davranan kişiler vardır ve siz kesinlikle bundan dolayı sorumlu değilsiniz. Yalnız sizden bundan dolayı bir ricamız var. Sizin bir spor kulübü olarak o kişileri bulmak gerekli cezaları getirme imkanınız vardır. Bunun yapan taraftarlar çok fanatikler kendilerini tutamadılar. Bu kişiler için en büyük ceza para cezasından ziyade sizin tarafınızdan kınama almak ve bir daha stada alınmamaları. Ukrayna vatandaşları ve vefat edenler için o kişileri bulun ve o kişileri kınayın” dedi.