Ukraynalı muhalif Medvedçuk’un eşinden Erdoğan ve Zelenski’ye çağrı

Yayın tarihi: 13 Nisan 2022 Çarşamba 6:55 pm - Güncelleme: 13 Nisan 2022 Çarşamba 6:55 pm

Vatana ihanet iddiası ile suçlanan Ukraynalı milletvekili Viktor Medvedçuk, Ukrayna İstihbarat Servisi (SBU) tarafından tutuklandı. Medvedçuk’un eşi Oksana Marçenko, muhalif siyasetçinin serbest bırakılması için AKP’li Cumhurbaşkanı  Recep Tayyip Erdoğan ve Ukrayna Lideri  Vladimir Zelenski’ye çağrı yaptı.

Ukrayna’da iktidar karşıtı Yaşam İçin Muhalefet Partisi’nin Lideri Viktor Medvedçuk, Donestsk ve Lugansk yönetimlerine finansal destek sağladığı iddiası ile 2021’de ev hapsiyle cezalandırıldı. Medvedçuk, Rusya’nın Ukrayna’ya düzenlediği askeri operasyondan bir gün önce Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski’ye istifa çağrısında bulundu.

Medvedçuk’un Rusya’nın operasyonundan üç gün sonra ev hapsinden kaçtığı öne sürüldü. Operasyondan sonra Moskova yönetiminin Zelenski’yi devirip Medvedçuk’u getirmek istediğini dair de iddialar ortaya atıldı.

MEDVEDÇUK’UN EŞİNDEN ERDOĞAN’A: ZELENSKİ’YE BASKI YAPIN

Viktor Medvedçuk, Ukrayna makamlarının açıkladığı bilgilere göre Vladimir Zelenski’nin emri ile tutuklandı. Viktor Medvedçuk’un tutuklanmasından sonra basına Ukrayna üniforması giydirilmiş ve şiddet gördüğüne dair emareler içeren bir fotoğraf servis edildi. Fotoğrafın servis edilmesinden sonra Ukrayna Lideri Zelenski, Rusya ile esir değişimi için Viktor Medvedçuk’un kullanılacağını açıkladı.

Medvedçuk’un dün tutuklanmasından sonra eşi Oksana Marçenko, bugün Ukrayna Lideri Zelenski ve AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrı yaptı. Oksana Marçenko,  eşinin hiçbir suçu olmadığını ve Ukrayna’yı terk etmek istemediğini belirterek bu durumu Zelenski’nin bildiğini vurguladı. Oksana Marçenko, eşinin barış taraftarı olduğunu belirterek AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan’a çağrı yaptı. Oksana Marçenko, Erdoğan’a eşinin serbest bırakılması için Zelenski’ye baskı yapmasını istedi.