Ukraynalı futbolcu gözyaşlarını tutamadı

Yayın tarihi: 26 Şubat 2022 Cumartesi 10:08 pm - Güncelleme: 26 Şubat 2022 Cumartesi 10:08 pm

Rusya‘nın Ukrayna’ya karşı başlattığı askeri harekata ilk tepki gösteren futbolculardan birisi olan Manchester City futbolcusu Oleksandr Zinchenko, maçta Ukrayna’ya verilen desteği görünce gözyaşlarına hakim olamadı.

İngiltere Premier Lig‘inde Everton ile Manchester City karşı karşıya geldi. Karşılaşma öncesi iki takım futbolcuları da sahaya Ukrayna bayraklarıyla çıktı ve “barış” çağrısında bulundu. Stadyum ekranında yer alan görselde “Putin’i ve savaşı durdurun” ifadeleri yer aldı.

Oleksandr Zinchenko ve Everton futbolcusu Vitaliy Mykolenko, karşılaşma öncesi saha ortasında bir araya gelerek birbirlerine sarıldı. Ukrayna‘ya verilen destek karşısında Oleksandr Zinchenko, gözyaşlarına hakim olamadı.

PUTİN’E LANET OKUMUŞTU

Manchester City‘nin yıldız ismi Oleksandr Zinchenko, Rusya’nın Ukrayna’ya başlattığı askeri harekatın ilk gününde sosyal medya hesabından Putin’e yönelik “Umarım en acı şekilde ölürsün yaratık” ifadelerini kullanmıştı.  Zinchenko, Ukrayna‘nın Ukraynalılara ait olduğunu ve kimse tarafından hiçbir zaman sahiplenilmeyeceğini belirttiği gönderiyle gündeme gelmişti.

Ukraynalı oyuncunun bu sözlerine ilk destek veren isimlerden birisi de Manchester City‘nin teknik direktörü Pep Guardioala oldu. Guardioala, “Kulüp ve takım olarak kesinlikle onun yanındayız. Her gün onunlayız ve onu destekliyoruz” demişti.

Ukraynalı gazeteci canlı yayında evinin bombalandığını gördü: Orası benim evim…