Ukrayna’dan ‘Kırım’ açıklaması: ABD işbirliği yapmaya hazır

Yayın tarihi: 27 Ekim 2020 Salı 9:33 pm - Güncelleme: 27 Ekim 2020 Salı 9:33 pm

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı yaptığı açıklamada, ABD’nin Kırım’ın Ukrayna’ya geri dönüşünü hedefleyen proje için işbirliği yapmaya hazır olduğunu duyurdu.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ABD’nin Ukrayna Büyükelçiliği Geçici Maslahatgüzarı Christina Quinn’in Washington’un yarımadanın Ukrayna’ya bağlanmasını amaçlayan ‘Kırım Platformu’ projesinin geliştirilmesi konusunda Kiev ile işbirliği yapmaya hazır olduğunu açıkladığı belirtildi.

Açıklamada ayrıca Quinn’in Washington’un Kırım konusundaki tutumunun ‘katı ve değişmez’ olduğunu vurguladığı ileri sürüldü.

Kiev’in Kırım konusunda uluslararası bir danışma ve koordinasyon platformu oluşturma niyeti olduğu, Ukrayna hükümetinin İngiltere, Fransa, Almanya ve ABD’yi istişarelere dahil etmeyi planladığı geçen temmuzda belli olmuştu.

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, Avrupa Birliği’nin (AB) de Ukrayna’nın girişimine katılmaya hazır olduğunu, ayrıca Recep Tayyip Erdoğan’ın da projede yer almaya hazır olduğunu açıklamıştı.