Ukrayna’da Türklere yaptırım kampanyası iddiası

Yayın tarihi: 12 Eylül 2022 Pazartesi 6:58 pm - Güncelleme: 12 Eylül 2022 Pazartesi 7:07 pm

Ukrayna’da bir internet sitesinin, Rusya’da faaliyet gösteren, Türkiye’ye ait devlet ve özel banka yöneticileri ile iş insanlarına yaptırım istediği iddia edildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir internet sitesinin bazı Türk iş insanlarına, devlete ait Ziraat Bankası’na, İş Bankası yöneticilerine ve Rusya’da faaliyet gösteren Credit Europe Bank’ın sahibi iş insanı Hüsnü Özyeğin’e yaptırım istediği iddia edildi.

Aydınlık gazetesinin haberine göre, Bakanlığa bağlı sitede Ziraat Bankası, İş Bankası ve Credit Europe Bank yöneticilerinin listesi fotoğraflarıyla yayınlandı.

Hüsnü Özyeğin’in de olduğu listede birçok iş insanı yer aldı. Bu şirket ve kişilerin yaptırıma uğraması için açık çağrı yapılan sitede şu ifadelere yer verildi:

Dünya hükümetlerini, Rusya’nın Ukrayna’ya karşı savaşına verdikleri destek için bu kişiye yaptırım uygulamaya çağırın. Mesajınızı sosyal medyada paylaşın.

“SESSİZ KALINMAZ”

Eski Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Büyükelçi Onur Öymen, konuya ilişkin “Söz konusu siteyi iyice incelemek, arkasındaki asıl gücü belirlemek lazım. Ukrayna Dışişleri Bakanlığına bağlı bir site ise buna sessiz kalınamaz. Dışişleri Bakanlığımız da konuyu araştırmalı, elde edilen bilgiler çerçevesinde gereken değerlendirmeler yapılmalı ve harekete geçilmelidir. Rusya’ya yönelik yaptırımlardan rahatsızlık giderek artıyor. Avrupa ülkeleri de yaptırımlardan büyük zararlar gördü. Yaptırımlar geri tepen bir silaha dönüşüyor. Elbette bundan da rahatsız olanlar var” değerlendirmesini yaptı.