Ukrayna’da Orta Çağ’dan kalma görüntüler

Yayın tarihi: 21 Mart 2022 Pazartesi 12:02 am - Güncelleme: 21 Mart 2022 Pazartesi 2:47 pm

Rusya – Ukrayna savaşının 26. gününde çatışmalar devam ederken bölgeden insanlık dışı görüntüler gelmeye devam ediyor.

Sivilleri tahliyelerinin sürdüğü ve zaman zaman çatışmaların devam ettiği Ukrayna – Rusya savaşında insanlık dışı görüntüler ortaya çıktı. Sosyal medyada yayınlanan görüntülerde Ukraynalıların Rus casusu ya da destekçisi olduğunu iddia ettiği insanları ağaca veya direğe bağlayıp Orta Çağ’dan kalma yöntemlerle işkence ettiği görüldü. Söz konusu görüntülerde çok soğuk geçen ve geceleri -10 dereceye kadar sıcaklığın düştüğü Mart ayında Ukraynalıların, ağaca bağladıkları kadın ve erkekleri soyduğu da görüldü.

Ukrayna’da yakaladıkları yağmacıyı direğe bağladılar

İŞKENCEYİ SAVUNDU

Ukrayna Rusya savaşıyla adını duyuran Ukraynalı gazeteci Gulsum Khalilova söz konusu işkence görüntülerini savunarak “İbret-i alem” vurgusu yaptı. Khalilova açıklamasında ” Arkadaşlar,sokakta sopa ile dövülen görüntüler ile ilgili çok soru aldım. Durum şöyle: Bombalamalardan dolayı yaralanan evlerini,dükkanlarını terk eden vatandaşların evlerini yağmalayanlara yönelik İbret-i Alem için bu uygulama yapılıyor Doğru ve yalnış tartışılır, işin asılı bu ”  dedi.

TEPKİ YAĞDI

Söz konusu günülere ve yapılanlara ‘İbret-i alem’ vurgusu yapan gazeteci Gulsum Khalilova’ya sosyal medyada tepki yağdı. Kullanıcılar yaşananlara insanlık suçu dedi.

İşte o tepkiler: