Ukrayna’da okuyan Türk öğrenciler YÖK’e tepkili

Yayın tarihi: 17 Mart 2022 Perşembe 3:33 pm - Güncelleme: 17 Mart 2022 Perşembe 8:50 pm

Ukrayna’da savaş başladığında mahsur kalan Türk öğrenciler şimdi de eğitim sorunu yaşıyor. TELE 1’e ulaşan öğrenciler, “Biz mağdur edilmek istemiyoruz ve bu konuda net bir açıklama istiyoruz” dedi.

Rusya’nın Ukrayna’ya dönük başlattığı operasyon 22 günü geride bıraktı. Operasyon başladığından bu yana Ukrayna’dan Türkiye’ye binlerce yurttaş getirildi. İlk günlerde kentte mahsur kalan ve tahliyeleri geciken öğrenciler şimdi de uzayan savaştan dolayı eğitim sorunu yaşıyor. Yükseköğretim Kurulu (YÖK) de başlayan krizle ilgili somut bir çözüm bulmuş değil.

ACİL ÇÖZÜM BULUNMALI

Semiramis Kiracı Ukrayna’da okuyan binlerce Türk öğrenciden biri. TELE 1’e ulaşan Kiracı, mağdur edildiklerini söyleyerek krize acil bir çözüm bulunmasını talep ediyor.

YÖK’E TEPKİ

Kiracı YÖK Başkanı Erol Özvar’ın “Yatay geçiş hakkını sağlayamayan öğrenciler, burada ‘özel öğrenci statüsünde’ üniversitelere başvuruda bulunabilecekler” sözlerine de tepki gösteriyor. Kiracı, “Özel öğrenci bir yıl Türkiye’de okuyabilirsin demekten başka bir şey değil. Biz savaştan dolayı yıkılmış harabe olmuş, eğitim vermek için verimli olmayan bir ülkede eğitim hayatımızı sürdürmek istemiyoruz.” dedi.

Ukrayna’da mahsur kalan Türk vatandaş: Çocuğuma içirmek için yağmur suyu biriktiriyorum