Ukrayna, Türk gönüllüyü ‘ordudan çıkardı’: Türk hükümetinden talep gelmiş

Yayın tarihi: 5 Mart 2022 Cumartesi 1:38 pm - Güncelleme: 5 Mart 2022 Cumartesi 2:37 pm

Ukrayna ordusuna gönüllü olarak katılan bir Türk vatandaşı teçhizatlarının alınarak ordudan çıkarıldığını söyledi. Arif Şimşek adındaki vatandaş, yetkilinin gerekçeyi ‘Türk hükümetinin talebi’ olarak açıkladığını belirtti.

Independent Türkçe’den Cihat Arpacık’ın haberine göre, Ukrayna ordusuna gönüllü olarak katılan bir Türk vatandaşı teçhizatları alınarak ordudan çıkarıldı.

Habere göre, 7 yıl önce Ukrayna’ya giden, Harkov şehrinde evlenen ve bir kız çocuğu dünyaya gelen Şimşek, pandemi nedeniyle ekonomik durumu bozulunca çalışmak için Türkiye’ye döndü.

Polonya sınırında Independent’e konuşan Şimşek, hepsi Türk olan 6 kişilik bir grupla, bir hafta önce Ukrayna’ya gittiklerini, ailelerine ulaşmanın en kısa yolu olarak akıllarına orduya yazılmak geldiğini söyledi.

Gruptaki herkesin orduya yazılmadığını ifade eden Şimşek, şunları söyledi: “Diğer 4 arkadaşımızla irtibatımız kesildi. Yüksek bir görevli yanımıza geldi ve Ukrayna ordusuyla yaptığımız sözleşmeyi feshetti. Bunu yaparken de Türkiye hükümetinden, ‘Ukrayna ordusunda Türk vatandaşı olmasın’ talebi iletildiğini söyledi.”

BM:1 milyon 250 bini aşkın insan Ukrayna’dan göç etti

‘TÜRK SAVAŞÇI GÖRMEDİK’

Ukrayna’ya gelen yabancı gönüllüler içinde Gürcistan ve Azerbaycanlıların yoğun olduğunu söyleyen Şimşek, “Avrupalılar da gelmişlerdi. Türk savaşçı görmedik” ifadelerini kullandı.

“Ailem Harkov’da yaşıyor. Sivil olarak oraya ulaşma şansım yok” diyen Şimşek, “Her yerde savaş var. Yabancılar, Rus ajanı olduğu düşüncesiyle polis tarafından durduruluyor. Doğu bölgesine sivil olarak girmek ise neredeyse imkansız” şeklinde konuştu.

16 BİN MİLİS GİTTİ

Rusya’nın Ukrayna saldırısının ardından Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski bir açıklama yaparak yurtdışından savaşçıları kabul edeceklerini söylemişti. Ukrayna makamları, yabancı milislerden 16 bininin ülkeye geldiğini duyurmuştu. (INDEPENDENT TÜRKÇE)

Rusya ‘Sessizlik rejimi’ ilan etti! İşte dakika dakika gelişmeler