Ukrayna güzellik yarışmasında ‘Rusya’ krizi! diskalifiye edildiler

Yayın tarihi: 14 Eylül 2023 Perşembe 11:17 am - Güncelleme: 14 Eylül 2023 Perşembe 11:17 am

Ukrayna’da düzenlenmesi planlanan güzellik yarışmasında Ruslarla bağları olduğu iddia edilen güzeller diskalifiye edildi.

Ukrayna’da bu yıl düzenlenecek Miss Ukraine güzellik yarışmasında adayların açıklanmasının ardından internet üzerinden bazı güzellerin Rusya’yla bağlantıları olduğu yönünde şikayetler yağdı. Birçok kişi, sosyal medyada Ukraynalı güzellerin Ruslarla ve Rus oligarklarla paylaşım yapmasını eleştirdi ve bunun “vatanseverliğe” aykırı olduğunu savundu.

İrina Pilayeva

İrina Pilayeva

Ukraynalı komedyen Andrey Luzan, bazı yarışmacıların Rusya yanlısı görüşleri olduğunu belirtti. Bu isimlerden model Kseniya Magera’nın Rusya yönetimine yakın kişilerle arkadaş olduğu ve eskiden Moskova’da yaşadığı, İrina Pilayeva’nın ise Rusya’yla yakın ilişkileri olduğu kaydedildi. Rusya yanlısı yönetimlerin bulunduğu Donetsk ve Luhansk’tan üç yarışmacının adaylığına da izin verilmedi.

Oksana Magera

Oksana Magera

Yapılan incelemeler sonrası yarışmanın organizatörleri, 3 adayı “Rusya yanlısı” oldukları gerekçesiyle diskalifiye etti. İki aday da yarışmadan çekildiklerini duyurdu. Diskalifiye edilenlerin isimleri açıklanmadı.