Biden Putin görüşmesi bitti: Beyaz Saray’dan gözdağı gibi açıklama

Yayın tarihi: 7 Aralık 2021 Salı 6:44 pm - Güncelleme: 7 Aralık 2021 Salı 9:59 pm

ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in, Ukrayna konusunu ele aldığı görüşme bitti.

 

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve ABD Başkanı Joe Biden’in video-konferans yöntemiyle gerçekleştirdiği görüşme 20.10’da sona erdi, görüşme iki saatten fazla sürdü. Söz konusu görüşmenin ana konusunu Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik tavrı ve Rusya’nın sınıra asker yığması oluştururken, Biden’ın Putin’e “diplomasi” çağrısı yapması bekleniyordu.

BİDEN, AVRUPALI MÜTTEFİKLERİ İLE PUTİN GÖRÜŞMESİNİ DEĞERLENDİRECEK

Öte yandan Beyaz Saray’dan yapılan açıklamaya göre, Biden’ın bugün görüşmenin yansımalarına ilişkin Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel, İtalya Başbakanı Mario Draghi ve İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile bir telefon görüşmesi yapması bekleniyor.Biden, dün de söz konusu liderler ile görüşmüş ve “yakın temasta kalma” taahhüdü vermişti.

BEYAZ SARAY’DAN AÇIKLAMA

Beyaz Saray’dan ABD Başkanı Joe Biden ile Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in gerçekleştirdiği görüşmeye dair yapılan açıklamada şöyle denildi:

Başkan Biden, ABD ve Avrupalı müttefiklerimizin, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik askeri saldırganlığı durumunda güçlü ekonomik yaptırım ve diğer önlemlerle karşılık vereceğini açıkça belirtti.

Biden, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği desteği yineledi, gerilimi azaltma ve diplomasiye dönüş çağrısında bulundu.