Ukrayna Eurovision birincisi Jamala Türkiye’de

Yayın tarihi: 1 Mart 2022 Salı 8:51 pm - Güncelleme: 1 Mart 2022 Salı 8:56 pm

Eurovision 2016 birincisi sanatçı Jamala iki çocuğuyla önce Ukrayna’dan Romanya’ya sığındı, ardından Türkiye’ye geldi.

Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik başlattığı operasyon sürerken, Ukraynalılar da başka ülkelere sığınmaya devam ediyor. Onlardan biri de Ukrayna’nın Eurovision 2016 birincisi sanatçı Jamala oldu.

İki çocuğuyla önce Romanya’ya sığınan sanatçı ardından Türkiye’ye geldi. Sosyal medyadan açıklama yapan Jamala, Türk halkına ve yetkililere teşekkür etti.

NTV’de yer alan habere göre Jamala daha önce ise, “Rusya’dan gelen işgalcilerin Ukrayna’ya saldırısı üzerinden 5 gün geçti. Neredeyse 4 gün arabada, düzgün yemek yemeden geçirdik. 4 saatte yaklaşık 2 kilometre ilerleyebildik. ‘Neden?’ diye sorabilirsiniz. Evet, milyonlarca kadın ve çocuk, her şeyini, evlerini terk ediyor. Eşlerini geride bırakarak, çocuklarını kurşunlardan korumak için kaçıyor. Ukrayna büyük, güzel ve bağımsız” demişti.

Jamala, evini terk etmek zorunda kaldığını ifade ederek “En önemlisi, bu kanlı terörü anlamıyorum. Bu tam olarak bir terör” diye konuşmuş ve “Beni Kiev’den, evimden kovdu bu terör. Peki ne yapacaksınız? Orada mı yaşayacaksınız? Ülkeye girdiğinizde ‘İşte burayı kurtardık’ mı diyeceksiniz? Hayır, hiç sanmıyorum” ifadelerini kullanmıştı.

Ukrayna’da mahsur kalan Türk vatandaş: Çocuğuma içirmek için yağmur suyu biriktiriyorum

Ukrayna’da TV kulesi vuruldu, yayınlar kesildi! İşte dakika dakika tüm gelişmeler