Ukrayna Ankara Büyükelçisi Bodnar: 24 Şubat’ta dünya değişti!

Yayın tarihi: 24 Şubat 2022 Perşembe 12:53 pm - Güncelleme: 24 Şubat 2022 Perşembe 12:53 pm

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar, Ukrayna’daki son durumla ilgili yaptığı açıklamada, Rus ordusunda ciddi kayıplar olduğunu belirtti. Bodnar, 24 Şubat’ta dünya gerçekten değişti. Artık hepimiz bir savaşın içindeyiz” dedi.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasly Bodnar, Rusya-Ukrayna krizine ilişkin açıklama yaptı. Rus ordusunda ciddi kayıplar olduğunu söyleyen Bodnar, tüm dünyanın bu savaşa dahil olduğunu ifade etti. Öte yandan Bodnar, görüşme yapmak üzere Dışişleri Bakanlığı’na gitti.

Ukrayna Ankara Büyükelçisi Vasyl Bodnar bölgedeki son durumla ilgili canlı yayında yaptığı bilgilendirmede, “Ukrayna Silahlı Kuvvetleri’nden aldığımız bilgilere göre 5 Rus uçağı ve 2 helikopteri düşürüldü, 3 Rus tankı vuruldu ve bir kaç kamyon yok edildi.” dedi.

“RUS ORDUSUNDA CİDDİ KAYIPLAR VAR”

Rus ordusunda ciddi kayıplar olduğunu vurgulayan büyükelçi ,”Ukrayna’yı savunan askerler arasında da kayıplarımız var. Maalesef sivil halk arasında kayıp olduğu haberleri de gelmeye başladı.” dedi. Rusya’nın internette sahte haber savaşı da başlattığının altını çizen Bodnar, ” İnternette gerçeği yansıtmayan birçok bilgi görebilirsiniz. İnternete gireceğiniz tüm bilgileri paylaşmadan önce resmi kaynaklardan kontrol ederek paylaşmanızı davet ediyorum. Bizim sosyal medya hesaplarımızı da takip etmenizi rica ediyorum ” dedi.

“24 ŞUBAT’TA DÜNYA GERÇEKTEN DEĞİŞTİ, HEPİMİZ BİR SAVAŞIN İÇİNDEYİZ”

Bodnar sözlerine şöyle devam etti;

“Durum şu an kontrol altında. Devletimizin savunma ve güvenlik sistemi çalışıyor. Bu savaşı kazanacağımıza inanıyoruz. Bugünü hiç bir zaman unutmayın. 24 Şubat’ta dünya gerçekten değişti. Artık hepimiz bir savaşın içindeyiz”

İşte Rusya ile Ukrayna’nın askeri kapasiteleri