ÜKM’den Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne yanıt

Yayın tarihi: 14 Nisan 2021 Çarşamba 5:03 pm - Güncelleme: 14 Nisan 2021 Çarşamba 5:03 pm

Üniversite Kadın Meclisleri’ni hedef alan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’ne yanıt geldi. Üniversite Kadın Meclisleri tarafından yapılan açıklamada “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde okuyan hiçbir kadının politik olarak var olma, fikrini ifade etme, örgütlenme hakkına el uzatamayacaksınız.” denildi.

Tokat Üniversite Kadın Meclisi’nin kurulmasının ardından Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi tarafından “Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nin böyle bir oluşum ile ilgisi bulunmamaktadır” açıklaması yapıldı. Üniversitenin, Kadın Meclisleri’ni hedef alan açıklamasına Üniversite Kadın Meclisi’nden (ÜKM) yanıt geldi.

“Bizler açık açık her yerde örgütleniyoruz. Bize her saldırdığınızda karşımızda örgütlü politik mücadelemizi bulacaksınız. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde okuyan hiçbir kadının politik olarak var olma, fikrini ifade etme, örgütlenme hakkına el uzatamayacaksınız. Öldürülen kadınların ailelerine, şiddete maruz kalan kadınlara verdiğimiz “asla yalnız yürümeyeceksin” sözünü bizler birbirimize de verdik.” ifadelerinin kullanıldığı açıklamanın tam metni ise şöyle:

İstanbul Sözleşmesi’nin feshedilmeye çalışıldığı kararnameden sonra en “bu şehirde eylem olmaz”, “burada örgütlenilemez” denilen şehirlerde, ilçelerde binlerce kadın yürüdük. Bu şehirlerden biri ise, yaptığımız eylemin emniyetinden rektörüne herkesi rahatsız ettiği Tokat. Polisin saldırdığı, bizim ise “hangi yasaya dayanarak saldırıyorsun?” diye sorduğumuz, bir adım geri atmadığımız bir eylemdi. Aralarında üniversiteli genç kadınların da bulunduğu arkadaşlarımız hukuksuzca gözaltına alındı.

Eylemimizden 5 gün sonra, sıfatını seçilerek değil atanarak alan Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Bünyamin Şahin üniversitenin resmi hesabından bir basın açıklaması yayınladı. “Üniversite Kadın Meclisleri isimli, bazı siyasi parti ve marjinal grupların desteklediği illegal oluşumun bizimle alakası yoktur” dedi. Siyasi partilerin desteğini illegal gören Şahin, bulunduğu konuma AKP Genel Başkanı tarafından atanarak geldi. Genç kadınların örgütlenmesinden korkan, durdurmaya çalışan aklın temsilcisi olarak atanan her kayyım gibi o da mücadelemize ket vurmaya çalışıyor. Bünyamin Şahin gibi onlarcası, o koltuklara tam da bu sebeple oturtuldu. Öğrencileri, hocaları fişlemek için; okul kulüplerine ve topluluklara saldırmak için; gençlerin örgütlenme haklarına el uzatabilmek için. Tüm kadınların kurtuluşu için verdiğimiz mücadele Tokat’a kadar uzanmışsa ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi, Kadın Meclisleri’ni muhatap alarak açıklama yayınlamak zorunda kalmışsa mücadelemiz zaten marjinal değildir.

Bünyamin Şahin bilmiyor mu ki “marjinal” dediği Kadın Meclisleri’nin Türkiye’nin her bir şehrinde üyeleri var? Bildiği için de açıklama yapmak zorunda kalıyor.. Tokat Üniversite Kadın Meclisi üyelerinin tüm üniversitelerde yüzlerce mücadele arkadaşı var. Bizi sakın yalnız yakaladığınızı düşünmeyin, Tokat’ta sayıları azdır demeyin. Bizler açık açık her yerde örgütleniyoruz. Bize her saldırdığınızda karşımızda örgütlü politik mücadelemizi bulacaksınız. Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde okuyan hiçbir kadının politik olarak var olma, fikrini ifade etme, örgütlenme hakkına el uzatamayacaksınız. Öldürülen kadınların ailelerine, şiddete maruz kalan kadınlara verdiğimiz “asla yalnız yürümeyeceksin” sözünü bizler birbirimize de verdik.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi’nde okuyan bütün kadınlara çağrımızdır; üniversitenizde birlikte meclisimizi kuralım. Korkacağımız, geri çekileceğimiz hiçbir şey yok. Asla yalnız yürümeyeceğiz!