UKKSA’nın TELE1 ile dayanışma için düzenlediği karma sergi açıldı

Yayın tarihi: 7 Şubat 2022 Pazartesi 12:11 pm - Güncelleme: 23 Eylül 2022 Cuma 10:03 am

Uluslararası Knidos Kültür Sanat Akademisi (UKKSA), TELE1 ile dayanışma adına karma resim sergisi açtı. Küratörlüğünü Emine Özkarslıoğlu’nun yaptığı sergiye dünyanın her yerinden ressamlar tablolarıyla destek verdi. Açılışını duayen gazeteci Uğur Dündar ve TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın yaptığı sergi, 6-13 Şubat 2022 tarihleri arasında açık olacak.

UKKSA, TELE1 ile dayanışma adına gerçekleştirdiği karma resim sergisinin açılışını yaptı. Sergide Türkiye’nin önde gelen 60 ressamının bağışlamış olduğu 75 eser yer aldı. Birçok sanatçının da katıldığı açılışa vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Sergi, 6-13 Şubat 2022 tarihleri arasında ziyarete açık olacak.

TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ sergiye ilişkin “Bu serginin en önemli özelliği şu, Türkiye’nin entelektüelleri, aydınları TELE1 ile dayanışma içinde olduklarını eylemli bir biçimde ortaya koydular. Türkiye’nin dört bir yanından resim sanatının ustalarının eserlerini bağışlamış olmaları, TELE1’le dayanışma için burada olmaları çok önemli. Bu TELE1’i sadece medya ortamında değil aydınlar arasında da çok büyük bir desteği ve etkisinin olduğunu gösteriyor. Bizi onurlandırdılar” diye konuştu.

 

 

Özgür basın demokrasinin güvencesidir

Uğur Dündar sergi açılışında şu ifadeleri kullandı:

TELE 1’e dayanışma amacıyla çok iyi düşünülmüş bir proje. TELE 1 şu anda Türkiye’nin bağımsız, tamamen gazetecilik amacıyla faaliyet gösteren bir yayın kuruluşu.

Sergiyi ziyaret eden bir yurttaş ise eserleri çok beğendiğini dile getirdi.

60 SANATÇI

Sergiye eserlerini bağışlayan sanatçılardan bazılarının isimleri ise şu şekilde:

Gül Yasa, Noyan İnanç, Evrensel Ürüm, Çiğdem Öztürk, Memduh Kuzey, Funda Tarakçıoğlu, Özlem Vargün, Atilla Aktürk, Feyyaz İnanç, Mustafa Dulda, Derya Saatçioğlu, Erol Kılıç, Meri Yıldız, Ağıt Uludağ, Rıfkı Demirli, Banu Taşkent, Neslihan Dinç, Durmuş Ali Akça, Turgut Atalay, Tamer Ertuna, Ali Düzgün, Güzel Bakır, Sevda Mengizöz, Mazlum Göze, Nil Gürler, Barış Sarıbaş, Özdemir Altan, Remzi İrem, Çiğdem Öztürk, Hülya Düzenli, Ergin İnan, İrfan Seçkin, Şafak Işılay