Uğur Mumcu Buca’da anıldı

Yayın tarihi: 25 Ocak 2022 Salı 1:20 pm - Güncelleme: 25 Ocak 2022 Salı 1:20 pm

Bundan 29 yıl önce Ankara’da evinin önünde uğradığı bombalı saldırı ile katledilen gazeteci-yazar Uğur Mumcu, Buca’da unutulmadı. Etkinlikte, usta gazetecinin anısı yaşatılırken cinayetin hala tam olarak aydınlatılmadığına dikkat çekildi.

Buca Belediyesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi, araştırmacı gazeteci Uğur Mumcu’yu ölümünün 29’uncu yılında da unutmadı. Basın tarihine adını altın harflerle yazdıran ve yoğun tehditlere boyun eğmeyen usta gazeteci Mumcu için Buca Belediyesi Meclis Salonu’nda “Uğur Mumcu’yu Anıyoruz” paneli düzenlendi. Moderatörlüğünü Gazeteci Mazlum Vesek’in yaptığı panele CHP İzmir Milletvekili, gazeteci- yazar Atila Sertel ve İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı Ulvi Puğ konuşmacı olarak katıldı.

ANMAK YETMİYOR, UĞUR MUMCU’YU ANLAMAK GEREKİYOR

Metin Göktepe, Onat Kutlar, Hrant Dink, Uğur Mumcu, Gaffar Okan, Muammer Aksoy gibi isimlerin katledildiği ocak ayının Türkiye’nin aydınları için çok zor bir ay olduğunu hatırlatan CHP İzmir Milletvekili Sertel, “Onları katledenler toplumu sindirerek istedikleri sistemin devamını sağlamaya çalıştılar ama başta Uğur Mumcu olmak üzere bütün aydınlarımız, Türkiye’de bizim gibi insanlara bir görev verdiler; ‘Türkiye’nin aydınlanma mücadelesinde siz varsınız ve siz bizi anmaktan ziyade anlamaya ve mücadeleye etmeye devam edeceksiniz’ dediler. Anmak yetmiyor, Uğur Mumcu’yu anlamak gerekiyor. Bazı isimler vardır çok uzun yaşar hiçbir iz bırakmazlar, bazı isimler vardır yaşamları kısadır çok büyük izler bırakır. Uğur Mumcu onlardan biriydi” dedi.

YILMADAN UĞUR MUMCULARI ANLATMAMIZ LAZIM

İzmir Büyükşehir Belediyesi Milli Bayramlar Komitesi Başkanı Ulvi Puğ ise “Bizim yılmadan Uğur Mumcuları anlatmamız lazım. Büyük insanların üç temel özelliğini gördüm; sevmeyi bilmek, bilmeyi sevmek, cesurca uygulamak. Bunlardan birisi olmazsa olmuyor. Uğur Mumcu araştırmacı gazeteciliğin en sembol ismiydi. Yürekli bir Atatürkçüydü. Uğur Mumcu’yu öldürmek kurtuluş değil; bunu yüksek sesle haykırmamız lazım. Bir ölür, bin geliriz, bu cumhuriyeti kimseye teslim etmeyiz” diye konuştu.

DEĞERLERİNİN SAVUNUCUSUYUZ

Atatürkçü Düşünce Derneği Buca Şubesi Başkanı Yılmaz Yıldız da 29 yıldır aydınlatılamayan Uğur Mumcu cinayeti konusunda başları eğik olsa da Mumcu’nun savunduğu değerleri koruma konusunda başlarının her zaman dik olduğunu söyledi.