Uğur Dündar’dan reyting isyanı: Bunun adı rezalettir

Yayın tarihi: 27 Temmuz 2021 Salı 1:48 pm - Güncelleme: 27 Temmuz 2021 Salı 1:48 pm

Duayen gazeteci ve TELE1 programcısı Uğur Dündar, reyting verilerine ilişkin konuştu. Reyting ölçümlerini eleştiren Dündar, “Bunun adı rezalettir” dedi.

Uğur Dündar, açıklanan reyting verilerinin tutarsızlığını eleştirdi. Verilere ilişkin soruşturma açılması gerektiğini vurgulayan Dündar Twitter hesabından yaptığı paylaşımda “Haber kanallarında reklâm ve tanıtım kuşakları ekrana gelince reytingler normal olarak düşer. Ama bizde bunun tam tersi olabiliyor. Bunun adı reyting ölçümü değil rezalettir. Yetkili makamlarca soruşturma konusu yapılmalıdır” ifadelerine yer verdi.

Gazeteci ve TELE1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, ‘4 soru 4 cevap’ programında televizyon kanallarının reyting ölçümlerinin AKP’li bir şirket tarafından yapıldığına işaret etmişti. Yanardağ, “GENAR, Kantar Medya için denekleri buluyor evlere kutular yerleştiriliyor. GENAR’ın sahibi ise Mustafa Şen. Mustafa Şen AKP’li Ahmet Davutoğlu başbakanken onun başdanışmanlığı yapmış. Şimdi ise AKP Kamuoyundan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı” ifadelerini kullanmıştı.

Merdan Yanardağ reyting oyununu açıkladı: GENAR’ın AKP’li sahibine dikkat