Uğur Dündar’dan 30 Ağustos kutlamalarını yasaklayanlara tokat gibi mesaj

Yayın tarihi: 23 Ağustos 2020 Pazar 5:15 pm - Güncelleme: 23 Ağustos 2020 Pazar 5:15 pm

İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliklerine 30 Ağustos genelgesi yolladı. Genelgeye göre 30 Ağustos Zafer Bayramı’nda tebriklerin kabulü programı yapılmayacak ve resepsiyon düzenlenmeyecek. Bu duruma Uğur Dündar sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımla tepki gösterdi. Dündar, “30 Ağustos’u kutlamak yasaklanamaz!.” ifadesinde bulundu.

Zafer Bayramı etkinliklerine korona virüs salgını nedeniyle düzenleme getirildi. İçişleri Bakanlığı 81 ilin valiliğine gönderdiği genelgede, “Kutlamalar pandemi süreci göz önüne alınarak; çelenk sunma programı, TBMM’de grubu bulunan siyasi partilerden, kamu kurum ve kuruluşlarından, şehit ve gazi derneklerinden birer temsilcinin katılımıyla maske-mesafe kuralına riayet edilmesi suretiyle asgari düzeyde gerçekleştirilecek.” denildi.

30 Ağustos Zafer Bayramı etkinlikleri yasaklandı!

“YASAKLANAMAZ, HER HÜR NEFESTE KUTLUYORUZ”

Zafer bayramı kutlamalarının yapılmayacak olmasına tepki gösteren Uğur Dündar twitter hesabından bir paylaşım yaptı. Attığı tweette, “30 Ağustos’u kutlamak yasaklanamaz!.Çünkü biz aldığımız her hür nefeste Allah’a şükrediyor ve 30 Ağustos’u kutlamış oluyoruz. Çünkü o hür nefesleri, bağımsız bir millet olmamızı sağlayan muhteşem 30 Ağustos Zaferine, yani Başkomutan Gazi Mustafa Kemal ve askerlerine borçluyuz” ifadelerini kullandı.