Uğur Dündar: Kapıma neden bomba bıraktılar!

Yayın tarihi: 25 Eylül 2019 Çarşamba 12:13 pm - Güncelleme: 25 Eylül 2019 Çarşamba 12:47 pm

Sözcü gazetesi yazarı Uğur Dündar, evinin önünde yaşadığı bomba paniğini anlattı.

Uğur Dündar, bugünkü “Kapıma neden bomba bıraktılar!” başlıklı yazısında “90’lı yılların başıydı. Bir ihbar üzerine, yangın söndürme tüpleriyle ilgili araştırma başlattık. Teknik Üniversite’de görev yapan uzmanların gözetimi altında sürdürdüğümüz araştırmada çok vahim sonuçlara ulaştık” ifadelerini kullandı.

“Tüplerin çoğunun içine yangını söndürecek kimyasal maddeler yerine kireç tozu veya kum konuyor, böylece müthiş haksız kazançlar sağlanıyordu” diyen Dündar şöyle devam etti:

Uğur Dündar, kendisine verilen ‘kitap okuma cezası’nı Tele1’e değerlendirdi

“Televizyonda haberimizin tanıtımlarıyla birlikte tehdit ve baskılar da gelmeye başladı.

Tehdit edenler bu yayını gerçekleştirmemiz halinde saldırıya uğrayacağımı, hatta bomba ile havaya uçurulacağımı söylüyorlardı.

Çıkar çarkına çomak sokmuştuk. Her zaman olduğu gibi, tehditlere yine pabuç bırakmadık ve haberi yayınladık.”

“BOMBA SÜSÜ VERİLMİŞ BİR YANGIN SÖNDÜRME TÜPÜ”

Uğur Dündar, bu haberin ardından yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

“İlgiyle izlenen yayından sonraki akşam, işten çıkıp Yeşilköy’de, International Hospital’in çaprazındaki evime dönüyordum.

Apartmana yaklaştıkça sokaklarda kalabalıkların toplandığını ve polislerin araçları uzaklaştırdığını fark ettim, ama pek bir anlam veremedim.

Aracımdan inip, yürüyerek eve doğru ilerlemeye başladığımda, polisin biri ‘Geçmiş olsun Uğur Bey, bomba ihbarı yapıldı. O nedenle önlem alıyoruz’ deyince ben de telaşlandım.

Meğer oturduğum binanın önüne kocaman bir yangın söndürme tüpü bırakılmış ve polise yapılan ihbarla da bunun bomba olduğu bildirilmiş!..

Neyse geniş güvenlik önlemleri alındı, sokak insanlardan arındırıldı ve uzun bir halatın bir ucu tüpe, diğer ucu da ekip aracının tamponuna bağlandı. Araç aniden hareket edince bomba (!) tangur tungur sesler çıkararak sürüklenmeye başladı. Patlama olmayınca, bunun bomba süsü verilmiş bir yangın söndürme tüpü olduğu anlaşıldı.

Herkes rahatlamıştı. Tehlike geçince meraklılar evlerine dağıldı, sokaktaki hayat normal seyrini aldı.”