Uğur Dündar isyan etti: Halkın parasını nasıl peşkeş çekersiniz?

Yayın tarihi: 24 Aralık 2021 Cuma 11:26 pm - Güncelleme: 25 Aralık 2021 Cumartesi 6:29 pm

Duayen gazeteci Uğur Dündar’ın sunduğu TELE 1’de yayınlanan Demokrasi Arenası’nda Ziraat Bankası Genel Müdürü’ne seslendi. Dündar, “Bugün hesap vermezseniz yarın hesap vereceksiniz” dedi.

TELE 1 ekranlarında yayınlanan Uğur Dündar’ın sunduğu Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konukları CHP Mersin Milletvekili Ali Mahir Başarır, Gazeteci Mine Özbek, Ekonomist Meliha Okur oldu.

Programda Uğur Dündar Ziraat Bankası’na sert sözlerle yüklendi.

Uğur Dündar şu ifadeleri kullandı:

“AKP iktidarı öncesinde bugünün çeyreği kadar iddiayı gündeme getirdiğimizde telefonlarımız susmazdı. Zaten sorumlular bizden kaçmaz, sorularımıza yanıt verirdi. Şimdi bir suskunluk içindeler. Yitip giden paralar bu halkı parası. Size bu paralar babanız tarafından verilmedi. Halkın parasını dağıtıyorsunuz. Böyle bir yönetim anlayışı olabilir mi? Vallahi çıldıracağım. Bu nasıl bir sorumsuzluk. Siz nasıl halkın parasını peşkeş çekiyorsunuz. İnsanlar Halk ekmek önünde kuyruklar oluşturup sıraya giriyor.

“KAZAKİSTAN’DAKİ BARONA NASIL PEŞKEŞ ÇEKERSİN?”

Ziraat Bankası bak halk gübre atamadı. Üretici ilaç alamıyor, mazot bulamıyor. Senin onu desteklemen lazım. Kazakistan’daki barona nasıl halkın parasını peşkeş çekersin? Hesap ver. Kalem kalem hesap ver. ey Ziraat Bankası Genel Müdür hesap ver. Bugün hesap vermezsen yarın hesap vereceksin.

Ziraat Bankası bak halk ekim yapamadı. Kazakistan’daki barona halkın parasını nasıl peşkeş çekersin? Hesap ver. Halk adına soruyorum. O senin babanın parası değil. Ziraat Bankası Genel Müdürü hesap ver.”

“ŞU ANDA ÖĞRENCİLERİMİZ AÇ”

Gazeteci Mine Özbek süte gelen zamlara değinerek şöyle konuştu:

“Bizim yoksul sayımız milyonlar. Ama bebeklere bedava sütü vermediler. Kimse bundan rahatsız olmadı. Şu anda öğrencilerimiz aç. 9 liraya 16 liraya günlük yemek yemek zorundalar. Geçen gün Antalya’da jahrein öğrencilerle iletişim kurdu. Orada bulunan öğrencilere kumanya hazırladı. Üniversiteye giderken öğrenciler aradı. Öğrenciler kendilerine kumanyaları vermezler deyince Jahrein çözümü buldu. Başka yerden kumanya dağıtmaya çalıştı. Sonra izne tabii olduğunu söylediler. Bu nasıl memleket.”

“NAMAZ KILARKEN ‘BENİM İHALE NE OLDU?’ DİYEN VAR”

Başarır ise şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye cumhuriyeti laik sosyal bir devlet. Biz yasalarla konuşuruz. Bunu da savunmak zorundayız. Kur’an’dan sünnetten bahsedeceksek ahlaklı olunması gerekiyor. Benim ülkemde camii boşken bahçede fotoğraf çekip atanlar var. Namaz kılarken gidip benim ihale ne oldu diyenler var.”