Uğur Dündar ile Demokrasi Arenası’nda flaş açıklamalar peş peşe!

Yayın tarihi: 12 Kasım 2021 Cuma 9:02 pm - Güncelleme: 13 Kasım 2021 Cumartesi 7:54 pm

Gazeteci Uğur Dündar’ın TELE1 ekranlarında sunduğu Demokrasi Arenası’nın bu haftaki konukları CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray ve CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu oldu. Programda, gündeme ilişkin sıcak gelişmeler ele alındı.

Programda ilk olarak Dolar/TL kurunun piyasalarda 9,99’u görmesine ilişkin değerlendirmelerde bulunuldu. Dolar, saat 19.00-19.01 arasında 9,99’u gördü. Yurt içi piyasalar, haftanın son işlem gününde dolar/TL için psikolojik sınır olan 10 liraya odaklandı. Konuya ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Engin Özkoç, “Bu tablonun baş sorumlusu Cumhurbaşkanlığı ucube sisteminin yaratıcısı ve yaklaşık 19 yıldır Türkiye’yi yöneten Recep Tayyip Erdoğan’dır. Baş sorumlu odur. ‘Faiz neden, enflasyon sonuç’ diye bir ‘Tayyip Teorisi’ var. Bu teorinin dünyada bir karşılığı yok. Bu ısrar sonucunda Türkiye, dünyada gittikçe ligden geriye düşüyor. Merkez Bankası artık bağımsız bir Merkez Bankası değil. Merkez Bankası, Tayyip’in talimatlarına göre hareket eden bir banka haline dönüştürüldü”

Döviz kurunun sebep olduğu hayat pahalılığına dikkat çeken Özkoç, “Yaşamak artık Türkiye’de bir sorun. Bütün bunların nedeni Recep Tayyip Erdoğan’ın 19 yıldır sistemli bir şekilde uyguladığı ekonomik uygulamalardır”

“ERKEN SEÇİM DEĞİL, DERHAL SEÇİM”

Muhalefetin erken seçim çağrısını yineleyen Özkoç, “Bir karar almak gerekiyor. Bu ekonomik sistemi başta tutan kişi ya gidecek, ya gidecek, ya gidecek! Bunun için bir tek şeye ihtiyaç var; erken seçim değil derhal seçim. Milletin önüne bir an önce sandık getirilmeli, millet kararını vermeli” diye konuştu.

DÜNDAR’IN INSTAGRAM HESABINDA GELEN MESAJLAR

Ataması yapılmayan 23 yaşındaki beden eğitimi öğretmeni Fedai Altun’un, mezarlıkta elektrik trafosu boyarken hayatını kaybettiği acı olayı hatırlatarak, Türkiye’deki işsizliğe ve ekonomik durgunluğa vurgu yapan Uğur Dündar, kendisine Instagram hesabından gelen binlerce mesajdan söz etti. Dündar, açlık ve yoksulluktan yakınan yurttaşlara ait olan mesajların, günden güne çoğaldığını ifade etti.

“LÜTFÜ TÜRKKAN’IN KELLESİNİ İSTİYORLAR”

İYİ Parti Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan’ın, şehit yakınına küfür ve hakaret ettiği gerekçesiyle hakkında hazırlanan dokunulmazlık dosyası Meclis’e ulaşmış, fezleke, TBMM Adalet Anayasa Karma Komisyonu’na havale edilmişti. Gelişmeleri değerlendiren CHP İstanbul Milletvekili Aykut Erdoğdu, “Bunlara ilk şehit ailelerinin karşı çıkması lazım. Şehitlik parti işi değildir denmesi lazım. Lütfü Türkkan’ın ne diye kellesini isteyip duruyorlar, ayıp değil mi ya? Parlamentonun ve sosyal medyanın etkin milletvekillerinden birisi. Hiç yakıştıramadığımız bir şey olmuş. Neyse bir suçu davasını açar. Mecliste katil zanlısı var, iki kadını öldürmekten  iki tane milletvekili üzerinde şüphe var bunlara bir şey olmayacak. Bir sürü yolsuzluk yapana, 10 bin dolar rüşvet alana bir şey olmayacak da Türkkan’ın kellesini isteyecekler” diye konuştu.

“DOLARDAN SIFIRLARI ATIVERSİNLER”

İYİ Parti Genel Başkan Başdanışmanı Aytun Çıray, programın ilerleyen saatlerinde dolar/TL kurunun 10,00 seviyelerini görmesine ilişkin şu açıklamaları yaptı:

Biz yetimin hakkını, milletin parasını arıyoruz. Dolar 10 TL’yi bulmuş. E kolay canım. Türk parasından sıfırı atmıştı bunlar biliyorsunuz. Şimdi de dolardan atıversinler. Bir dolar 1 lira olmuş olur. Bunu da yapıversinler ne olacak?

Herkes konuşur AKP yapar! 1 dolar 10 lira