Mahkeme karar verdi! TÜGVA’ya tahsis durduruldu

Yayın tarihi: 5 Kasım 2021 Cuma 9:03 pm - Güncelleme: 6 Kasım 2021 Cumartesi 4:40 pm

TELE1’de yayınlanan Demokrasi Arenası’nda CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel ve CHP Milletvekili İlhan Kesici, Uğur Dündar’ın konuğu oldu. Programda Özgür Özel, Manisa’da TÜGVA’ya tahsis edilen bölge için, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı.

TELE1 ekranlarında yayınlanan Demokrasi Arenası’nda, gündemin öne çıkan başlıkları ele alındı. Programda ilk olarak 16. Türkiye Başbakanı Bülent Ecevit’in ölüm yıl dönümü hakkında konuşan Uğur Dündar, “Bülent Ecevit basın özgürlüğüne en saygılı başbakandı. Sanata çok değer veren bir şairdi. Türkçe’yi çok iyi kullanan bir hatipti. Tevazu simgesiydi. Onu özlem ve rahmetler anıyoruz” diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Türkiye’deki büyükelçiliklere gönderdiği ‘ülkedeki yatırımcıların Kanal İstanbul projesine destek vermemesi gerektiğini’ belirten mektuba ilişkin konuşan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel “O proje bir Kanal İstanbul değil, Katar İstanbul projesiymiş” dedi. Özel, şunları söyledi:

“Oranın mülk devrinde, oradaki arsaların tarlaların el değiştirmesinde iki önemli alıcı olmuş. Satanlar gariban vatandaş haberi yok, tarlasına yüzde 20 verince satıveriyor tarlayı. Ama alanlar Erdoğan ailesi ve AKP’nin üst düzey yöneticilerinin yakınları ya da onların iş çevreleri. Yerli olanlar bunlar. Bir de yabancılar var. O da ağırlıklı olarak Katarlılar. Yani sonradan görüldü ki o arsaların edeceği değere baktığınızda o proje bir Kanal İstanbul değil bir Katar İstanbul projesiymiş”

İLHAN KESİCİ ANLATTI, SALON KAHKALARA BOĞULDU

CHP Milletvekili İlhan Kesici, Merkez Bankası’nın kayıp 128 milyar dolar rezervine ilişkin “AKP’li arkadaşlar, sözcüler; grup başkan vekili seviyesi de dahil olmak üzere beni referans gösterip ‘bu kayıtlarda vardır hiçbir şey kaybolmaz’ diyorlar. Ya tamam kaybolmaz. Bu kadar ekonomiden sorumlu arkadaşlar var, bir tanesi çıkar derli toplu açıklama yapar. O kullanılır değil mi? Hala referans olarak beni kullanırlar” dedi. Kesici bunun ardından ‘Atilla ile Dursun’ fıkrasını anlattı, seyirciler ise kahkahalara boğuldu.

TÜİK ile ENAG’ın açıkladığı enflasyon rakamları arasındaki farka dikkat çeken Özgür Özel, gerçek enflasyon oranının ellinin üzerinde olduğunu öne sürdü.

Ekonomi politikaları ve Dolar/TL kurundaki artışa dikkat çeken Özel, şöyle konuştu:

“Bir bütün halinde kötü yönetiliyor ülke. tutulacak hiçbir tarafı kalmadı. Ama bu kötü yönetim sadece kötü niyetten değil, art niyetten kaynaklanıyor. Ben mecliste yıldım AKP’lilerin birbirleriyle çelişen 128 milyar dolar çıkışlarından.

Bir gerçekle karşı karşıyayız. Dünyanın aklı başında bütün ekonomistleri faizin sonuç olduğunu söylüyor. Faiz neyin sonucu? Kötü yönetimin sonucu. İyi yönetirsen faiz düşer, kötü yönetirsen faiz çıkar. Dünyada kendine ekonomist diyen bir kişi diyor ki benim alanım iktisat, faiz sonuç değil sebeptir dedi. Bunu deyince, ben faizi iyi yöneterek düşürmek yerine zorla düşürebilirim dedi. Bu talimatı verebileceği aklı başında bir maliye bakanı da bulmadı ama damadı; makro ekonomi eğitimi yok dediler, 6 ay Marmara Üniversitesi’nde kurs da gördü dedikleri damadı, 16 ayda kayınpederinin talimatıyla zorla faiz düşürdü. Çünkü o sanıyor ki faiz düşünce işler çözülecek. Bir ülkede faizi düşürürsen ne olur, dolar çıkar. Dolar çıkıyorsa hükümetler başarısızdır. Türkiye’deki genel algı budur. Dolar düşüyorsa Türk Lirası kıymetleniyor demektir, sen doğru işler yapıyorsun demektir.

Günü gelince didik didik edeceğiz. Eskisi çok konuşuyordu, yenisi dut yemiş bülbül.”

MAHKEME KARARINI İLK KEZ AÇIKLADI

CHP Milletvekili Özgür Özel, ‘Müjdeler olsun’ diyerek Manisa’da TÜGVA’ya devredilen Fatih Parkı’ndaki bir kafe için, mahkemenin yürütmeyi durdurma kararı aldığını açıkladı. Özel, açıklamasında şunları söyledi:

“Benim de evlendiğim Manisa’nın tarihi evlendirme dairesinin, Fatih Sultan Mehmet’in yetiştiği Fatih Parkı’na bakan en şahane yerini TÜGVA’ya verdi. Biz önünde eylem yaptık, yazıklar olsun bu yanına kalmaz dedik. Bu TÜGVA kim, İstanbul’un en kıymetli yerine çöküp üçüncü kişilere kullandırtan TÜGVA dedik.

Son dakika haberi şu, biz bunlara dava açtık. Mahkemeye gittik dedik ki bunu yapamazlar. Manisa’nın malını bir vakıfa peşkeş çekemezler. Çok da ümidimiz yok. Rüzgar döndü ya Türkiye’de artık. Mahkeme TÜGVA’ya tahsisin yürütmesini durdurdu. Müjdeler olsun. Mücadelemiz devam edecek. Gerekçeyi okudum. Gerekçede diyor ki, TÜGVA öyle kanunda sayılan faydaları sağlayacak kuruluşlardan değildir. Örnek bir karar. Hani diyorlardı ya, ‘Berlin’de hakimler var.’ Biz de artık bugün diyebiliriz. Zamanında çok eleştirdik ama demek ki Manisa’da da hakimler varmış. Helal olsun halkın malını yandaş TÜGVA’ya peşkeş çekilmesine böyle bir atmosferde dur diyebilen o hakimin alnından hep beraber öpüyoruz.”

Bilal Erdoğan ekonomiyi anlattı: ‘Bir ülke borçlanarak büyür’

Erdoğan ve Kalın, basketbol oynadı