Uğur Dündar: Fahrettin Koca’nın sadece bir turkuaz tablo ile karşımıza çıkması skandaldır

Yayın tarihi: 21 Aralık 2020 Pazartesi 9:39 pm - Güncelleme: 21 Aralık 2020 Pazartesi 10:23 pm

Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet’in bu haftaki konukları; Gazeteci – Yazar Uğur Dündar, CHP eski Milletvekili Av. Haluk Pekşen ve Emekli Tümamiral Dr. Ali Deniz Kutluk oldu. Dündar, iktidarın koronavirüsle ‘mücadelesini’ yorumladı.

Başından beri şunu söylüyoruz; pandemi ile mücadele bir savaş halidir. Savaşta mutlaka önderlik yapanların şeffaf olmaları ve topluma güven vermeleri gereklidir. Koca ayın 11’inde SinoVac şirketinin CoronaVac aşısının geleceğini ifade etmişti. Aradan 10 gün geçmiş olmasına karşın hala ne için gelmediğini bu güne kadar birkaç kez topluma açıklamalıydı” ifadelerini kullanan Dündar, “Koca’nın hem verileri paylaşma konusunda hem aşı sürecini toplumun merak ettiği soruları yanıtlayarak, şeffaf bir biçimde götürdüğü kesinlikle söylenemez. Oysa aşı çok önemli, hayati önem taşıyor” dedi.

“SKANDAL”

Sağlık Bakanlığı’nın CoronaVac aşısının faz-3 denemeleri için 12 bin gönüllüyü bulamadığını hatırlatan Dündar, “Koca’nın sadece bir turkuaz tablo ile bizim karşımıza çıkıyor olması pandemi yönetimi açısından tarihi geçebilecek bir eksikliktir, skandaldır” dedi.

Ali Deniz Kutluk: Yunanistan, Türkiye’yi tahrik etmek için elinden geleni yapıyor