Uğur Dündar Çiller’e tutmadığı sözü hatırlattı

Yayın tarihi: 12 Mart 2022 Cumartesi 1:41 pm - Güncelleme: 12 Mart 2022 Cumartesi 1:41 pm

Gazeteci Uğur Dündar, siyasete döneceği iddia edilen eski Başbakan Tansu Çiller’in ailesine ait Antalya’daki bir Hazine arazisine yaptırdığı otelle ilgili tutmadığı sözü hatırlattı.

Uğur Dündar, Sözcü gazetesinde bugünkü köşe yazısında siyasete dönme planları ile gündeme gelen eski Başbakan Tansu Çiller‘in Antalya’da  şehit ailelerine tutmadığı sözünü hatırlattı.

Dündar, 1990’lı yılların ikinci yarısında, Tansu Çiller ve ailesinin Antalya Beldibi’ndeki otelden hiçbir gelir sağlamayacak ve tüm geliri Zübeyde Hanım Şehit Anaları Vakfı’na bağışlanacağına ilişkin vaadin tutulmadığını hatırlattığı yazısında şunları ifade etti:

“Adı Kemer Inn olan lüks otel biter bitmez Arena aracılığıyla şehit yakınlarına verilen sözler unutuluyor ve işletmesi bir firmaya devrediliyor!.. İnanılacak gibi değil ama gerçek maalesef böyle!.. Seyircilerimizden gelen tepki üzerine yine kameralarımızı otele çeviriyor ve yasaya karşı yapılan hileyi bir kez daha gözler önüne seriyoruz. Çok geçmeden Kemer Mal Müdürlüğü yasaya aykırı olan bu devretme işlemi nedeniyle taşınmazın geri alınması için Çillerler aleyhine dava açıyor. Ve mahkeme Çiller Ailesi aleyhine karar veriyor. Yerel mahkemenin Hazine lehine verdiği karar Yargıtay’ca da onanınca, Kemer Inn oteli devlete geçiyor!..

‘Milletimi özledim’ diyerek aktif siyasete dönüş hazırlıkları yapan Tansu Hanım şunu iyi bilmeli. Hayal kırıklığı yaşattığı milleti kendisini hiç özlemedi!..”

Uğur Dündar’ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.