Uganda’daki patlamada can kaybı 3’e yükseldi

Yayın tarihi: 16 Kasım 2021 Salı 12:27 pm - Güncelleme: 2 Şubat 2022 Çarşamba 1:00 pm

Uganda’nın başkenti Kampala 30 dakika arayla iki patlamayla sarsıldı.

Bir patlama Merkez Polis Karakolu yakınında, diğeri ise Parlamento yakınında meydana geldi. Uganda polisi “Bodaboda sürücüsü kılığına giren iki intihar bombacısı motosiklet üzerinde açıkça yakalandı. Kendi üzerlerinde taşıdıkları bombaları patlattılar ve anında öldürdüler” açıklamasını yaptı.

ÜÇ KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Polis ve ordu personeli patlama alanının çevresini kordon altına aldı ve çok sayıda ambulans sevk edildi. Sosyal medyadaki görüntülerde çok sayıda kişinin Merkez Polis Karakolu ve Kampala Yüksek Mahkemesi girişinin yakınında sokaklarda yattığı görülürken, üç kişinin hayatını kaybettiği öğrenildi.

İkinci patlamanın meydana geldiği Parlamento Bulvarı’nda, tüm sokaklar güvenlik tarafından kordon altına alınırken, milletvekilleri ve meclis çalışanları tahliye edildi. Ugandalı bir haber kanalı olan NTV Uganda, yola saçılmış et parçaları gördüğünü söyledi.

Uganda polisi, Uganda’nın başkenti Kampala’da son bir ay içinde düzenlenen bir dizi saldırının sonuncusu olan iki bombalı intihar saldırısında en az üç kişinin öldüğünü ve 33 kişinin de yaralandığını söyledi.