Ufuk Söylemez: İmamoğlu’nun aday olmasından endişe ediyorlar

Yayın tarihi: 1 Şubat 2022 Salı 12:22 am - Güncelleme: 1 Şubat 2022 Salı 12:25 am

Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez, bir restoranda yemek yediği için hedef gösterilen İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Ekrem İmamoğlu’na destek verdi. Seçimlere değinen Söylemez, “AKP İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasından ciddi endişe duyuyor” dedi.

Eski Ekonomi Bakanı Ufuk Söylemez, TELE 1’de yayınlanan Tuncay Mollaveisoğlu’nun sunduğu Anında Manşet programına konuk oldu. Söylemez, Ekrem İmamoğlu’nun balıkçıdaki görüntülerinin MOBESE kayıtlarıyla ifşa edilmesini eleştirdi.

Cumhurbaşkanlığı seçimlerine değinen Söylemez, anket sonuçlarına hatırlatma yaparak “AKP, İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasından ciddi endişe duyuyor” ifadelerini kullandı.

“İKTİDARIN ÇABASI ACINACAK SEVİYEDE”

Söylemez şöyle konuştu:

“Ekrem İmamoğlu potansiyel bir cumhurbaşkanı adayı olarak görülüyor. En çok korktukları adaylardan birisi de Sayın İmamoğlu. Trollerini üstlerine salmaları, MOBESE kameralarına vardırmalarının altında bir korku yatıyor. İmamoğlu teorik olarak cumhurbaşkanı olabilir. Bugünkü kamuoyu araştırmalarına bakılırsa Mansur Yavaş, Kemal Kılıçdaroğlu ve Ekrem İmamoğlu kazanıyor görünüyor. Bundan ürküyorlar. Seviyeyi bu kadar düşürmeleri ve pireyi deve yapmaya çalışmaları bundan kaynaklı.

İstanbul Havalimanı karlar altında kalmışken İmamoğlu’nun yemeğini köpürtmeleri ‘İmamoğlu’nu nasıl yıpratırız’ çabası. İmamoğlu’na yapılanları insafsızca buluyorum. Millet İttifakı üyesi olarak söylemiyorum, benim dışardan izlediğim budur. İmamoğlu’nu yüceltiyorlar farkında olmadan. İktidarın bu çabası acınacak seviyede. İmamoğlu’nun cumhurbaşkanı adayı olmasından ciddi endişe ediyorlar. Bu da İmamoğlu’nu yüceltir”

İmamoğlu: MOBESE olayı Adalet Bakanı’nın kellesini aldı