UEFA’dan Şampiyon Ligi finali kararı

Yayın tarihi: 29 Nisan 2021 Perşembe 12:22 pm - Güncelleme: 29 Nisan 2021 Perşembe 12:54 pm

İngiliz basını İstanbul’da oynanacak Şampiyonlar Ligi finalinin kısmi seyircili bir şekilde gerçekleştirileceğini duyurdu.

İstanbul’da geçtiğimiz yıl oynanması planlanan ancak yeni tip koronavirüs salgını nedeniyle bu yıla ertelenen Şampiyon Ligi Finali için UEFA’dan karar çıktı.  İngiliz basını, 29 Mayıs 2021’de İstanbul Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanacak finalin kısmi seyircili bir şekilde gerçekleştireceği duyuruldu.

İngiliz Sky Sport tarafından yayınlanan UEFA’nın açıklaması şu şekilde:

“Şampiyonlar Ligi finali 29 Mayıs’ta İstanbul’da sınırlı sayıda seyirci ile oynanacak. 17 Mayıs’a kadar sürecek geçici kapanma bu maçı etkilemeyecektir. UEFA, karşılaşmayı güvenli bir şekilde düzenlemek adına Türkiye Futbol Federasyonu ve yerel otoritelerle yakın çalışmasını sürdürmektedir. Seyirci kapasitesi ve bilet satışına ilişkin detaylar yakında açıklanacaktır.”

NE OLMUŞTU?

Şampiyonlar Ligi finali, geçen yıl İstanbul’da oynanacaktı ancak koronavirüs pandemisinin etkilerinin artması sonrası UEFA ile görüşen TFF, seyircisiz bir finaldense, bu dev organizasyonu seyircili olarak yapmak istediğini iletti. Bunun üzerine geçen sezon Lizbon’da Şampiyonlar Ligi’ni bitirmek için sekizli final organizasyonu yapıldı ve şampiyon Bayern Münih olmuştu. İstanbul’un ev sahipliği ise bu sezona ertelenmişti.