UEFA’dan Jude Bellingham’ın el hareketine soruşturma

Yayın tarihi: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 6:57 pm - Güncelleme: 1 Temmuz 2024 Pazartesi 6:57 pm

İngiltere‘nin yıldızı Jude Bellingham’ın, Euro 2024 Son 16 Turu’nda Slovakya’ya karşı oynanan maçta attığı golün ardından yaptığı el hareketi soruşturmalık oldu.

UEFA, İngiliz futbolcu Jude Bellingham’ın Slovakya maçında attığı beraberlik golü sonrası yaptığı kaba el hareketi nedeniyle ‘temel davranış kurallarının potansiyel ihlali’ gerekçesiyle disiplin soruşturması başlattı.

BELLİNGHAM ‘ŞAKA’ DEDİ

90+5. dakikada attığı golle İngiltere’ye beraberliği getiren ve maçı uzatmalara taşıyan Bellingham, gol sevincinde Slovakya yedek kulübesine doğru cinsel organını işaret etti. Tepkiler üzerine genç oyuncu, yaptığı hareketin arkadaşlarına yönelik bir şaka olduğunu belirtti ve Slovakya Milli Takımı’na saygı duyduğunu ifade etti.

DİSİPLİN CEZASI ALABİLİR

Ancak, The Athletic’in haberine göre bu hareket Bellingham’a pahalıya mal olabilir. UEFA’nın, 20 yaşındaki oyuncunun bu davranışı nedeniyle disiplin cezası alması gündemde.

UEFA kuralları, her türlü müstehcen hareketin veya saldırgan ya da aşağılayıcı eylemin kırmızı kartla cezalandırılması gerektiğini belirtiyor. UEFA’nın disiplin organı, karar vermeden önce maçın hakeminden ve diğer yetkililerden gelen raporları bekleyecek.

İngiltere çeyrek final biletini uzatmalarda kaptı

Kaynak: HABER MERKEZİ