UEFA Şampiyonlar Ligi’nde 6. haftada gecenin toplu sonuçları

Yayın tarihi: 12 Aralık 2018 Çarşamba 6:45 am - Güncelleme: 12 Aralık 2018 Çarşamba 6:45 am

Şampiyonlar Ligi 6. hafta grup maçları heyecanı A, B, C ve D gruplarında oynanan maçlarla devam etti. Gruplarda son maçların oynanmasın ardında üst tura çıkan takımlar ve yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek takımlar ilk dört grupta belli oldu. Gecenin maçında Liverpool konuğu Napoli’yi 1-0 yenerek turladı.

UEFA Şampiyonlar Ligi 6. hafta maçları A, B, C ve D gruplarında oynanan 8 maçla devam etti. Arasında temsilcimiz Galatasaray’ın da yer aldığı Şampiyonlar Ligi D grubu maçları sona erdi. Grubu Porto lider bitirirken, Schalke 04 ikinci sırada yer alarak adını üst tura yazdırdı. Galatasaray ise grupta 3. olarak yoluna Avrupa Ligi’nde devam edecek.

Gecenin merakla beklenen en önemli maçında ise C Grubu’nda Liverpool, sahasında Napoli’yi konuk etti. Kırmızılar sahadan 1-0’lık skorla galip ayrıldı ve deplasmanda 2-1 yenildiği Napoli’yi ikili averajda geride bıraktı ve ikinci olarak gruptan çıktı. Deplasmanda Kızılyıldız’ı 3-1 mağlup eden Paris Saint-Germain ise grubu lider bitirdi. Napoli ise 3. olarak Avrupa Ligi’nde devam etme şansı yakaladı.

Heyecanın dorukta olduğu B Grubu’nda ise Tottenham, deplasmanda Barcelona ile 1-1 berabere kaldı. Inter’in kendi evinde iddiasız konuğu PSV ile 1-1 berabere kalmasıyla İngiliz temsilcisi Son 16’ya kaldı. Devler Ligi’nde ilk maçlarda iz bırakan Inter ise ikili averajla UEFA Avrupa Ligi’ne kaldı.

Şampiyonlar Ligi A grubunda ise, Borussia Dortmund grubu lider tamamlarken, Atletico Madrid ikinci olarak ‘son 16’ biletini aldı. Club Brugge ise UEFA Avrupa Ligi’ne göz kırptı.

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE GECENİN SONUÇLARI

A GRUBU

(3) Club Brugge 0-0 Atletico Madrid (1)

(4) Monaco 0-2 Borussia Dortmund (2)

B GRUBU

(3) Inter 1-1 PSV Eindhoven (4)

(1) Barcelona 1-1 Tottenham (2)

C GRUBU

(2) Liverpool 1-0 Napoli (3)

(4) Kızılyıldız 1-4 PSG (1)

D GRUBU

(3) Galatasaray 2-3 Porto (1)

(2) Schalke 04 1-0 Lokomotiv Moskova (4)