UEFA Başkanı’ndan ‘Suudi Arabistan’ açıklaması: Asla olmayacak

Yayın tarihi: 31 Ağustos 2023 Perşembe 2:50 pm - Güncelleme: 31 Ağustos 2023 Perşembe 2:52 pm

UEFA Başkanı Ceferin, Suudi Arabistan takımlarının gelecek sezon Avrupa kupalarına katılabileceği dedikodularını “Asla olmayacak” diyerek noktaladı.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin Suudi Arabistan liginin yükselişine ve Şampiyonlar Ligi’nin yeni sezonuna değindi. Ceferin, Suudi Arabistan Ligi’ni Çin Ligi’ne benzetti.

Ceferin L’Equipe’e verdiği demeçte “Bu bir tehdit değil, benzer bir yaklaşımı kariyerlerinin sonundaki oyunculara çok para teklif ederek satın alan Çin’de de gördük. Çin futbolu gelişmedi ve sonrasında Dünya Kupası’na katılamadı” dedi.

Suudi Arabistan Birinci Futbol Ligi Türkiye’de de yayınlanacak

‘SADECE AVRUPA KULÜPLERİ KATILABİLİR’

Son haftalarda Suudi Arabistan kulüplerinin önümüzdeki sezonlarda Şampiyonlar Ligi’ne katılabileceğine dair söylentiler vardı ancak Ceferin bu spekülasyonları yalanladı. Ceferin, “Bir medya kuruluşu bize sormadan bu konu hakkında konuştu. Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi ve Konferans Ligi’ne sadece Avrupa kulüpleri katılabilir” ifadesini kullandı.

Suudiler şimdi de Şampiyonlar Ligi’ni istiyor! Tek engel ‘wild card’

‘SADECE AVRUPA FEDERASYONLARI EV SAHİPLİĞİ YAPABİLİR’

Ceferin, gelecekte Amerika Birleşik Devletleri’nde bir Şampiyonlar Ligi finali düzenlenmesi olasılığı sorulduğunda da benzer bir tutum sergiledi. “Sadece Avrupa federasyonları bir finale ev sahipliği yapmak için başvurabilir” ifadelerini kullandı.

Salah’a Arabistan kancası! Rekor ücret iddiası