UEFA açıkladı! Rusya takımları Avrupa kupalarından men edildi

Yayın tarihi: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 9:20 pm - Güncelleme: 2 Mayıs 2022 Pazartesi 9:20 pm

UEFA, Rusya futbol kulüplerinin gelecek sezon da Avrupa kupalarına katılmaktan men edildiğini açıkladı.

Ukrayna operasyonunun ardından Rusya’ya yönelik ‘yaptırım’lara katılan UEFA, Rus futbol kulüplerine yönelik cezayı uzatma kararı aldı. Birlik, Rusya futbol kulüplerinin 2022-2023 sezonunda Avrupa kupalarına katılmaktan men edildiğini açıkladı.

Ayrıca UEFA İcra Komitesi, Rusya Futbol Birliği’nin EURO 2028 veya EURO 2032’ye ev sahipliği yapmak için sunulan teklifin yönetmeliğe uygun olmadığı icin reddedildiğini beyan etti.

UEFA’nın kararları şöyle;

– Rusya, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 2. Grubu’nda yer almayacak ve bu grubu otomatik olarak dördüncü sırada tamamlayacak ve küme düşecek.

– Rusya 6-31 Temmuz arasında İngiltere’de yapılması planlanan Kadınlar Euro 2022 turnuvasının C Grubu’nda yer almayacak ve yerini Play-off’da mağlup ettiği Portekiz’e bırakacak.

– 2023 Kadınlar Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu’nda Nisan ayındaki iki maçını cezaları sebebiyle oynayamayan Rusya, sonraki maçlara da katılamayacak ve şu ana kadarki tüm sonuçlar geçersiz sayılacak.

– 2021 21 Yaş Altı Avrupa Şampiyonası’nda Mart ayında oynanması planlanan iki maçını cezaları sebebiyle oynayamayan Rusya, sonraki maçlara da katılamayacak ve şimdiye kadarki tüm sonuçlar geçersiz sayılacak.

– Rusya kulüpleri, 2022-2023 sezonunda UEFA’ya bağlı kulüp müsabakalarında (Şampiyonlar Ligi, Avrupa Ligi, Avrupa Konferans Ligi, Kadınlar Şampiyonlar Ligi ve Gençlik Ligi) yer alamayacak. Son beş sezondan en az puan aldıkları sezon baz alınarak 4333 puan verilecek.

– 1-3 Temmuz arasında Portekiz’de yapılması planlanan Kadınlar Futsal EURO 2022 final turnuvasına katılmayacak ve yerini Macaristan alacak.

– 2022-2023 UEFA Futsal Şampiyonlar Ligi’ne hiçbir Rusya takımı katılamayacak.