Ucuza PlayStation 5 almak mümkün mü?

Yayın tarihi: 13 Ekim 2020 Salı 9:30 am - Güncelleme: 12 Ekim 2020 Pazartesi 1:52 pm

Şu aralar oyun severlerin en çok sordukları sorulardan birisi de yurt dışından PlayStation 5 alınır mı? İşte bu sorunun yanıtı.

Ucuza PlayStation 5 almak mümkün mü?. Malum ülkemizde konsollar zaten yurt dışındaki fiyatlara göre hayli uçuktu. Fakat son gelen yüzde 50’lik ek gümrük vergisiyle birlikte yeni nesil konsollar ciddi anlamda erişilmesi güç bir seviyeye eriştiler.

Hali hazırda yeni nesil konsollar Xbox Seriex X ve PS5’in Avrupa fiyatı 499 euro. ABD fiyatları ise 499 dolar. Yani TL bazında hesapladığımızda her iki konsol da Avrupa’da 4650 TL, Amerika’da ise 3940 TL. Peki ülkemizde ne kadar?

PlayStation 5

Şimdiye kadar PS5’in Türkiye fiyatı henüz açıklanmadı. Lakin Xbox Series X Türkiye’de 9300 TL’den satışa sunulacak. Yani Avrupa fiyatının tam iki katı. Muhtemelen PS5 fiyatı da Xbox Series X ile aynı olacaktır. Yani 9300 TL.

Tablo bu şekilde olunca insanlar yurt dışından PS5 alıp almamanın artı ve eksilerini araştırmaya başladı. Çünkü yurt dışından alınan cihaz tam olarak yarı yarıya mal oluyor. Ayrıca bu cihazlarda sim kart kaydı ve benzeri durumlar olmadığı için de konsolun yurt dışı ya da yurt içi olması herhangi bir önem arz etmiyor.

Bu bağlamdan bakında yurt dışından getirilen PS5’in tek bir dezavantajı olduğunu söyleyebiliriz. O da garanti durumu. Yurt dışından aldığını PlayStation 5, cihazı aldığınız ülkede garanti kapsamında olacağı için Türkiye’de garantisi olmayacak.

Onun dışında neresinden bakarsanız bakın yurt dışından PS5 alıp getirmek çok daha mantıklı olacaktır.

Uygun fiyatlı Realme Q2 geliyor! İşte özellikleri!