‘Ucuz pazar Türkiye’ye akın: Sadece Iğdır’a bir ayda 65 bin turist geldi!

Yayın tarihi: 2 Ocak 2022 Pazar 4:56 pm - Güncelleme: 2 Ocak 2022 Pazar 5:20 pm

Doların 18 TL’ye kadar yükselmesiyle TL’de yaşanan düşüş, sınır ülkelerden Türkiye’ye turist akınına sebep oldu. Sadece Iğdır’a bir ayda 65 bin Azerbaycanlı turist geldi.

Gürcistan Levası Azerbaycan Manat’ı karşısında dahi eriyen Türk Lirası, Türkiye’yi ucuz pazar haline getirdi. Türk lirasının değer kaybetmesi nedeniyle 25 Kasım ile 25 Aralık arasında Dilucu Sınır Kapısı’ndan 65 bin Azerbaycanlı turist Iğdır’a geldi.

Dövizdeki düşüşe rağmen 1 Azerbaycan Manatı’nın bugün 8 lira civarında olması dolayısıyla iğneden ipliğe tüm ihtiyaçlarını Türkiye’den karşılayan Azerbaycanlılara Nahcıvan gümrük kapısında bazı ürünlere kısıtlama getirildiği belirtildi.

OTOBÜSLERLE DE GELİYORLAR

Bir ayda 65 bin kişinin Iğdır’a gelmesinin bir rekor olduğunu belirtilirken, bu sayede Iğdır esnafının yüzünün güldüğü ifade edildi.

Nahcıvan Özerk Cumhuriyeti’nde ve Azerbaycan’da alıveriş yapamayanlar Iğdır’a gelerek ucuz alışveriş yapıp ülkelerine dönüyor. Nahcıvan’dan karayoluyla bir saatte Iğdır’a gelinebilmesini fırsat bilen Azerbaycanlılar, özel araçların dışında otobüsle de gelerek alışveriş yapıyor.

Edirne’ye turist akını: Her şeyi satın alacağız