Ucuz konut projesinden Kanal İstanbul çıktı

Yayın tarihi: 14 Eylül 2022 Çarşamba 12:38 pm - Güncelleme: 14 Eylül 2022 Çarşamba 12:38 pm

CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, İstanbul’da yapılacak olan 50 bin konuttan 20 bininin Kanal İstanbul sınırları içinde kaldığını söyledi.

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 81 ilde 250 bin sosyal konut projesi yapacağını açıkladı. Erdoğan’ın açıklamalarının ardından 250 bin konutun yüzde 20’lik kısmı yani 50 bin konut İstanbul için ayrıldı. İstanbul’da en çok konut 28 bin 340 ile Arnavutköy – Başakşehir – Esenler bölgelerinde yapılacak. 20 bin 920 konut Tuzla’da, 540 konut Çatalca’da ve 200 konut da Silivri’de yapılacak.

İmamoğlu’ndan ‘Kanal İstanbul’ çıkışı

İstanbul’da yapılacak 50 bin konutun 20 bininin Kanal İstanbul sınırları içinde kaldığını söyleyen CHP’li İBB Meclis Üyesi Nadir Ataman, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’nın kısa süre önce kanalın etrafına kurulacak Yenişehir’in tapu süreci ile ilgili imar uygulamasının iptal ettiğini duyurduğunu anımsattı.

Ataman “Ortada daha arsa tapusu yok ama TOKİ söz konusu konutlara başvuru alıyor” dedi.

“HAYAL TACİRLİĞİ YAPIYOR”

Ataman, “İptal kararı sonrasında önce tapu sürecine ilişkin yeni imar uygulaması askıya çıkacak, kesinleşecek ardından tapular dağıtılacak. TOKİ söz konusu yerleri ihaleye çıkıp kazma vuracak. Bakan hayal tacirliği yapıyor. Cumhurbaşkanının bu durumdan haberi var mıdır bilmiyorum” ifadelerini kullandı.

“TARLADAN KONUT SATIŞINI DA İLK DEFA DUYUYORUZ”

“TOKİ bugün tapuda tarla olan yerlere başvuru alıyor, ekim sonu kura çekimi yapacağını söylüyor” diyen Ataman, “Ortada Yenişehir’in arsa tapusu yok. Ne zaman olacağı da bakan tarafından açıklanmış değil. Bu hayal tacirliği değil de nedir? Maketten konut satışı duyduk da tarladan konut satışını da ilk defa duyuyoruz” diye konuştu.

Kanal İstanbul’un projeleri iptal edildi