Uçurum davasında ifade yine değişti! Sanığa eşcinsel ilişki ve çıplak fotoğraf soruldu

Yayın tarihi: 28 Eylül 2024 Cumartesi 10:49 am - Güncelleme: 28 Eylül 2024 Cumartesi 10:49 am

Yalova’da eşi Semiha Sözer’i uçurumdan iterek öldürdüğü iddia edilen tutuklu sanık Erdal Necip Sözer’in yargılandığı davada sanığa eş cinsel ilişki ve çıplak fotoğraflar soruldu.

Yalova’nın Altınova ilçesinde 24 Ocak 2023 tarihinde, 34 yaşındaki Semiha Sözer, yanında 41 yaşındaki eşi Erdal Necip Sözer varken yaklaşık 20 metre yükseklikten düşmesi sonucunda olay yerinde hayatını kaybetmişti. Eşi ifadesinde, fotoğraf çektirmek için kayalıklara çıktıklarını söylemişti. Şüphe üzerine kurulan bilirkişi heyeti olayın intihar ya da kaza sonucu olmadığını, maktulün itilmek suretiyle ölümüne sebebiyet verildiği kanaatine varmış, sonrasında ise sanık olaydan 15 ay sonra tutuklanmıştı. Tutuklu sanığın Yalova 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılanmasına başlandı.

Yalova’daki cinayetin detayları çıktı! Haberlerde Siirt’i görmüş

“KAVGA YOK UFAK TEFEK ŞEYLER VARDI”

Duruşmada hazır bulunan ve “Eşe Karşı Kasten Öldürme” suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen sanık Erdal Necip Sözer, evlilik nedeniyle Almanya’dan Türkiye’ye taşındığını, eşinin gelgitler yaşadığını ileri sürerek, “Çabuk sevinir, çabuk sinirlenirdi. Hep pozitif düşünüyordum, iyi olur diyordum. Hemen çocuk yapmamak için ortak karar aldık. Geziyorduk, dolaşıyorduk, doğada, AVM’lerde, morali düzelsin diye. Suç kaydım yok. Kavga bile etmedim. Aldatma yok, kavga yok. Ufak tefek şeyler vardı” dedi.

“ARAMIZDA BİR ŞEY YOKTU”

Eşinin öldüğü günü anlatan Sözer, Yalova – Kocaeli sınırları yakınlarında bulunan bir bungalov restoran işletmesine eşi merak ettiği için gittiklerini söyledi. Çay, kahve içtikten sonra da fotoğraf çektirmek için Soğuksu köyü Ballıkaya mevkiindeki kayalıklara geldiklerini ifade eden Sözer, daha önce de kayınbiraderi ile bölgede fotoğraf çekildiğini ve eşinin burayı bu nedenle merak ettiğini ifade etti. Sözer, “Biz de fotoğraf çekilelim dedik. Dönüşte de talihsiz olay oldu. Ben öndeydim arkadan geliyordu. Eşimin sadece düşünü gördüm. Sevdiğim eşimi kaybettim. Çalılar arasında yol buldum eşime ulaştım. O panikle yola çıktım ambulansı aradım. Ben medeni bir insanım. Avukat tutup boşanabilirdim. Aramızda hiçbir şey yoktu” ifadesini kullandı.

ÇIPLAK FOTOĞRAFLAR SORULDU

Mahkeme heyeti başkanının sorularını yanıtlayan Sözer, aile whatsapp grubuna eşinin telefonunda olaydan hemen önce atılan mesajları kendisinin atıp atmadığına yönelik soruya, “Elleri soğuktan titriyordu. Mesaja o başlamıştı, telefonu bana verdi tamamlamam için. Ne yazdığımı hatırlamıyorum. Sonra da gönderdim. Babacığım, selamlar demiş olabilirim” dedi. Laptopundan çıkan çıplak resimlerle ilgili de konuşan Sözer, “2017-2018 yılında sevgilime gönderdim… Eşime tarihlerine bak dedim. Bizden 3-4 yıl evveldi. Konuştum anlattım bir sıkıntı olmadı” diye konuştu. Eşinin uçurumdan düşmesinden bir gün önce yüksekten düşme olayı haberini cep telefonundan okumasıyla ilgili soruyu da yanıtlayan Sözer, “Kendim haber araştırmadım. Haberler cep telefonuma düşüyor. 10 tane haber okudum. Haber tesadüf önüme düşmüştür” dedi. Olay yerinde 1 saat 42 dakika kalmalarının nedeni sorulan Sözer, “Gün batımını bekledik. Su vardı, bisküvi vardı. Zaman nasıl geçti anlamadım. Resim çekme, gün batımını izlemekti amacımız” diye konuştu.

EŞ CİNSEL İLİŞKİ SORULDU

Eşcinsellik iddiaları ve trans bireyle görüşmesine yönelik soruyu da yanıtlayan Sözer, böyle bir şey olsa saklamayacağını belirterek, “Avrupa’da büyümüş insanım. Eşimin vefatından 10 ay sonraki bir iddia. Bir hata yaptım. Görüştüğüm kişi kendisini farklı bir şekilde tanıttı” dedi. Trans bireye, “Güzelim ben Erol Almanya’dan, sana gelmiştim eskiden bayağı oldu, gelmek istiyorum İzmit’teyim, özledim seni” mesajı hatırlatılan Sözer, “3-4 yıl önce gittim. Bir kere hata yanlış olmuş. Böyle eğilimlerim yok” dedi.

Semiha Sözer’in annesi Selma Dursun ise kızı ile damadı arasında yaşanan problemleri anlattı. Baba Sabri Dursun, damadının uzaktan akraba olduklarını söylese de teyzesinin oğlu olduğunu kaydetti. Duruşmada daha sonra olay yerine ilk gelen kişiler ve çiftin yakınları tanık olarak dinlendi. Ardından mahkeme heyeti sanığın tutukluluk halinin devamına ve yer tespiti yapılmasına karar verdi. Davaya Semiha Sözer’in anne ve babasının yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın katılması da kabul edildi. Duruşma ileri bir tarihe ertelendi.

Kaynak: DHA