Uçurtma Çocuk Dergisi 3 yaşında!

Yayın tarihi: 22 Nisan 2019 Pazartesi 10:54 pm - Güncelleme: 22 Nisan 2019 Pazartesi 10:57 pm

Uçurtma Çocuk Dergisi 2016 Nisan ayında başladığı yolculukta bu ay 3. yaşına giriyor. Çocuklar için bilim, kültür, edebiyat dergisi olarak şimdiye kadar toplam 28 sayı çıkan Uçurtma, 3. yaş özel sayısında çocuklar için “hayal et” temasını işledi.

Onlarca gönüllü yazar ve çizer Uçurtma Çocuk Dergisi, tamamını gönüllülerin oluşturduğu kalabalık bir ekip tarafından hazırlanıyor. Dergiye şimdiye kadar 86 yazar yazılarıyla, 52 çizer çizimleriyle dahil oldu. Danışma kurulu ve yayın kurulu da gönüllü ve alanında uzman kişilerce oluşan Uçurtma’nın 1600’ü aşkın düzenli abonesi oldu. Dergi son bir yıldır iki ayda bir çocuklarla buluşmak için hazırlanıyor.

Çocuklar için bilim, kültür, edebiyat Uçurtma Çocuk Dergisi şimdiye kadar sırasıyla Bahar, Farklılıklar, Oyun, Özgürlük, Dayanışma, Özgüven, Değişim, Yasaklar, İletişim, Zaman, Sinema, Evrim, Yolculuk, Yalan, Oyuncak, Okul, Uzay, Robotlar, Eşitlik ve Adalet, Aziz Nesin, Arkeoloji, Dans, Sağlık, Felsefe ve Mükemmellik temalarını işledi.

Uçurtma herkese ulaşabilsin diye “Kardeş Abonelik” Uçurtma Çocuk Dergisi’nin her sayısı binlerce çocuğa ulaşmak üzere yola çıkıyor. Uçurtma’yı daha çok çocuğa ulaştırmak için “Kardeş Abone” olunabiliyor. Her kardeş abonelik işleminde destek verenin belirlediği bir çocuğa ya da listemizde olan çocuklara Uçurtma, her sayı düzenli olarak gönderiliyor. Çocuk hakları: Çocuklarla, çocuklar için!

Uçurtma Çocuk Dergisi, her çocuğun biricik olma özelliklerini ve haklarını koruyarak, tüm yaratıcılığıyla yaşama katılması için çalışmalar yapar. Yaz aylarında çocuklarla hak temelli atölyeler yürütür. Dergideki tüm yazılı ve görsel materyal çocuk odaklı düşünülür, tasarlanır. Uçurtma’nın kısa manifestosu “Çalışan, çalıştırılan, erken büyüyen, hiç büyüyemeyen, çocuk olmanın tüm güzellikleri ve zorluklarıyla dünyanın dört bir tarafında renkleri, sesleri, dilleri birbirinden farklı, hakları aynı olan tüm çocuklara aittir.”

Herkes eşit, herkes farklı

Uçurtma Çocuk Dergisi‘nde her sayı farklı gelişen çocuklara yer veriliyor. Körlük, otizm, disleksi gibi konularda, alanında uzmanların danışmanlığında hazırlanan yazılar, çocuklar için resimleniyor. Diş telleri, diyabet, konuşma bozuklukları gibi konularda da Uçurtma’da çok sayıda hikaye ve bilgi bulunmakta. Her sayı hazırlanan “Farklı Sayfa” bölümü çocukların farklı gelişimsel özelliklerine odaklanarak başkalarının hikayelerini tanınmasını amaçlıyor.

Uçurtma’nın 3. Yıl Özel Sayısı – Hayal Et!

Uçurtma Çocuk Dergisi, 28. sayısında “hayal etmek” kavramını ele aldı. Uçurtma son sayısında hayallerinin peşinde koşanları ve onların bugüne bıraktıklarını anlatıyor. Hayal kurmanın insan beyninde ne gibi değişiklikler yarattığı, Leonardo da Vinci’nin hayali ve hayaller dünyasında yaşayan Mimas’ın son öyküsünü okumak için Uçurtma’ya göz atmalısın.