Ücretsiz slayt oluşturma uygulamaları

Yayın tarihi: 17 Ağustos 2020 Pazartesi 8:30 am - Güncelleme: 16 Ağustos 2020 Pazar 1:29 pm

Slayt oluşturma artık profesyonel dünyada olduğu kadar öğretim hayatında da büyük önem taşıyor. Ödevler hazırlamak hatta arkadaşlarla toplanıp ders çalışırken konuyu daha derli toplu anlatmak için bile slaytlar çok kullanışlı yardımcılar.

En iyi slayt yapma programları bugün artık internet üzerinde ücretsiz olarak sunuluyor. Microsoft’un Power Point yazılımı bu konuda bir standart olsa da Microsoft’un Office paketlerini satın almadan da slaytlar hazırlayabilir ve sunumlarınızı etkileyici hale getirebilirsiniz.

Üstelik, slayt yapmak sanıldığı kadar zor bir iş değil. Pek çok ücretiz yazılımla, çok etkileyici slaytları dakikalar içinde hazırlayabilirsiniz.

slayt

  1. Google Slides / Google Slaytlar

Türkçe Google servisler arasında Slaytlar olarak bulabileceğiniz uygulama size Power Point standartlarında slayt hazırlama imkanı veriyor. Uygulamayı kullanmak için bir Google hesabınızın olması yeterli. Hesabınızın içinden uygulamalara ulaşıp Slaytlar uygulamasını seçmeniz yeterli. İsterseniz yeni bir slayt oluşturabilir ve hatta başka yazılımlarla hazırlanmış Power Point uyumlu slaytları açıp düzenleyebilirsiniz.

  1. Prezi Present

Prezi.com üzerinden ulaşabileceğiniz slayt uygulaması Present, görsel olarak çok zengin seçenekler sunan, kolay kullanışlı ve hem ücretsiz hem de daha profesyonel kullanımlar için ücretli seçenekler sunan bir yazılım. Prezi’yi online olarak kullanabileceğiniz gibi masa üstü uygulaması veya mobil uygulaması üzerinden de kullanabilirsiniz.

 

  1. PowToon

www.powtoon.com adresi üzerinden ulaşabileceğiniz PowToon aslında bir animasyon aracı. Bu araçla, bir timeline üzerinde anime edilmiş sunumlar gerçekleştirerek sunumlarınızı daha çekici hale getirebilirsiniz. Animasyon yapmak gözünüzü korkutuyorsa endişe etmeyin. Oscar ödülü almanıza gerek yok. Birkaç basit hareketle ekrandaki grafiklerin yerini değiştirmeniz bile sunumlarınız için yeterli olabilir.

 

  1. Microsoft Office Online

Google tüm ofis uygulamalarını ücretsiz olarak sunarken Microsoft bundan geri durur mu sandınız? Microsoft, kişisel kullanıcıları hedef alan Office Online servisi ile tüm ofis uygulamalarını online olarak ücretsiz kullanıma açtı. Burada PowerPoint uygulamasını da online olarak ücretsiz olarak kullanabilir, kendinize slaytlar hazırlayabilirsiniz. Eğer Microsoft’un çok yaygın olan Office ekosistemini kullanmaya alışkınsanız ama kişisel kullanımınız için yüzlerce lira değerinde yazılımlar satın almak istemiyorsanız, Office Online servisi işinizi görecektir.

Instagram Reels TikTok karşısında üstünlük sağlayabilecek mi?