Ücretli sosyal medya denemeleri başlıyor

Yayın tarihi: 21 Haziran 2022 Salı 9:00 am - Güncelleme: 20 Haziran 2022 Pazartesi 5:09 pm

Sosyal medya dünyasının en önemli isimlerinden biri olan Snapchat, tıpkı birçok önemli rakibi gibi ücretli bir versiyon üzerinde çalışıyor.

Ücretli sosyal medya çağına hazır olun. Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz günlerde bir açıklama yapan Telegram CEO’su, Telegram Premium üzerinde çalıştıklarını ve yakın zamanda ücretli bir versiyon ile kullanıcıların karşısına çıkacaklarını duyurmuştu.

Aslında bu açıklamalar sosyal medya kullanıcılarını çok fazla şaşırtmadı. Çünkü sosyal medya platformlarının ücretli versiyonlarının çıkması, son zamanlarda çok sık görülen bir şey. Öyle ki YouTube Premium, Twitter Blue gibi ücretli servisler hem bu alanın öncülerinden hem de başarılı örneklerinden oldular.

 

İşte bu stratejiyi benimseyen bir diğer sosyal medya servisi Snapchat oldu. Uygulamanın geliştiricisi Snap şirketinden yapılan açıklamaya göre şu an Snapchat Plus adı verilen paralı bir versiyon üzerinde çalışılıyor. Aylık ücreti 4,59 Euro olarak belirlenen uygulama tabi ki kullanıcılarına bazı ayrıcalıklar sağlayacak.

 

Snapchat

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Snapchat Plus kullanıcıları artık uygulamadaki en yakın arkadaşlarının kim olduğunu belirleyebilecekler. Bir diğer önemli fark ise, kimin hangi hikayelerini birden fazla defa izlediği de yine Snapchat Plus kullanıcıları tarafından görülebilecek.

 

Hangi kullanıcının Snapchat Plus versiyonuna sahip olduğunu öğrenmek de son derece kolay olacak. Buna göre, Plus versiyonuna sahip kullanıcıların profillerinde özel bir rozet bulunacak. Ayrıca daha fazla ikon ve arkadaşların son 24 saat içerisinde hangi mekanlarda bulunduğunun görülebilmesi de yine Plus versiyonunun sağladığı önemli avantajlar arasında.

Huawei Watch Fit 2 akıllı saat incelemesi